Naar inhoud springen

Gebruiker:Taka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Niet dat ik helemaal niets meer doe, maar ik heb steeds meer mijn belangstelling verloren om actief bij te dragen aan de wikipedia. Ik houd mijn volglijst zo'n beetje bij.

Het gaat niet goed met nl.wikipedia. Waardevolle mensen worden weggepest met blokkades omdat ze hun bek durven open te trekken tegen anderen. Wat er overblijft zijn vooral botbewerkers, mensen die niets inhoudelijks meer toe te voegen hebben en zich vooral bezig houden met het aanmaken van (vaak onzinnige) doorverwijspagina's maar ook met "nuttig" werk als interwiki's en spellingsverbeteringen - inhoudelijk levert dat echter niets op. Dat merk ik aan mijn volglijst: artikelen worden inhoudelijk nauwelijks bewerkt, terwijl ze echt nog niet af zijn. Wat voorbeelden? Dat kan. Het artikel over Christian de Duve heb ik in juni 2005 redelijk uitgebreid. Wat is er sindsdien aan veranderd? Er is één zin aan toegevoegd, en een plaatje: [1], en verder zijn er diverse bots langsgeweest met interwiki's. In drie jaar tijd 1 zin en 1 plaatje. Of het artikel over de Grauwe kiekendief (zie [2]). Is er nou werkelijk niets meer over te vertellen? Is er in drie jaar tijd niemand langsgeweest die er werkelijk informatie had over toe te voegen?

De inhoud van artikelen wordt nauwelijks meer verdedigd. Mensen met vreemde, afwijkende opvattingen die de wikipedia als mooi middel zien om hun opvattingen onder de aandacht te brengen, worden geblokkeerd. Dat is m.i. een foute oplossing. De inhoud van de wikipedia is in principe verdedigbaar, en moet zonodig dan ook verdedigd worden. Mensen die daartoe in staat zijn, gebruiken daarbij wel eens grote woorden. Maar (zie boven) dergelijke mensen worden geblokkeerd, en de overblijvende oplossing is dan dus om personen met afwijkende opvattingen ook maar te blokkeren. Ergens is een verkeerde afslag genomen. Ik heb me wel hard gemaakt voor een andere oplossing, maar ben moegestreden en heb me inmiddels op andere zaken dan de wikipedia gericht.

Toevoeging: De Wikimedia Foundation heeft zich ook het recht toegeëigend om reclame op nl.wikipedia.org te plaatsen. Ze hebben zelf een domein, en kunnen daar alle reclame kwijt die ze willen. Maar ze willen het op de encyclopedie plaatsen, die gevuld is met teksten die geschreven zijn door vrijwilligers met het uitdrukkelijk beleid dat er geen reclame wordt gemaakt op de wikipedia.

Mijn vorige gebruikerspagina

Onthouden[bewerken | brontekst bewerken]

Deze cartoon moet ik onthouden!