Gebruiker:Taka/Lijst van Wikipedia projecten betreffende Wetenschap & Technologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inleiding[bewerken]

Dit overzicht is bedoeld als ruggesteuntje voor mensen die willen meewerken aan het Portaal:Wetenschap & Technologie. Het geeft een overzicht van lopende projecten. Dit overzicht is (hoogstwaarschijnlijk) niet compleet, het terugvinden van zaken is niet zo eenvoudig, en nieuwe projecten kunnen elk moment worden aangemaakt. Aanvullingen op dit overzicht worden op prijs gesteld. Nieuwe artikelen die buiten de opgesomde projecten vallen zijn evenzeer welkom.

Aangemelde projecten[bewerken]

deze staan in de Wikipedia Naamruimte, hoewel ze niet allemaal in het overzicht worden genoemd.

Lijsten[bewerken]

Er zijn verschillende soorten lijsten. Het is niet altijd even duidelijk in welke categorie een lijst thuis hoort.

Lijsten met rode links[bewerken]

dit zijn (semi-) complete lijsten die linken naar deels (nog) niet bestaande, maar wel gewenste artikelen. Op deze lijsten is duidelijk welke artikelen er nog missen. Je kan bijdragen door 1) missende artikelen te schrijven of 2) de lijsten aan te vullen met verwijzingen naar (nog niet bestaande) artikelen die ook in de lijst horen.

Lijsten van bestaande artikelen[bewerken]

Dit zijn lijsten die bedoeld om uitsluitend te linken naar artikelen die er wél zijn. Ze bieden een overzicht van wat er al is. De bedoeling is dat deze lijsten worden aangevuld als er nieuwe artikelen zijn gemaakt. Op twee manieren kan je hieraan werken: 1) toevoegen van artikelen die al wel bestaan, en op een lijst thuishoren, maar er nog niet op staan, 2) schrijven van artikelen die nog niet bestaan, maar er wel op de lijst thuishoren.


Lijsten die af zijn[bewerken]

Deze lijsten zijn in principe af. Eén of meerdere personen hebben in het verleden een eindig onderwerp gekozen, en dat systematisch afgewerkt. Het kan natuurlijk zijn dat de informatie bijgewerkt dient te worden.

Notities op gebruikerspagina's[bewerken]

Op sommige gebruikers pagina's staan nuttige overzichten en/of discussies.