Gebruiker:TheBartgry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Colonial anemone zebra.jpg
Nemanthus annamensis, een koloniale zeeanemoon.
Noordkust van Timor-Leste, 2005.
Contact
Zegt u het maar
Laat bericht achter op mijn overlegpagina.
Stuur een leuke e-mail
E-mail mij via Wikipedia.

TheBartgry  

Gebruikerspagina

"When trying to understand a molecular process, our intuition may lead us astray" David Goodsell

Sinds 2018 ben ik actief op Wikipedia en houd ik mij bezig met het schrijven van artikelen en het ontwerpen van sjablonen. Verder zet ik mij in om artikelen te voorzien van Nederlandstalige afbeeldingen en diagrammen; beneden vind je een aantal voorbeelden. Vormgeving is bij mijn bijdragen een belangrijke, soms leidende factor. Een algemene trend is dat ik de Engelse Wikipedia vaak gebruik als referentiekader.

Schrijven aan Wikipedia heeft iets onbaatzuchtigs en tegelijkertijd iets opportunistisch. Enerzijds is het een noble cause for free information, anderzijds is het een manier om ervoor te zorgen dat een onderwerp deugdelijk aan de wereld wordt gepresenteerd. Verbreding van kennis en schrijfvaardigheden is een welkom bijkomend voordeel.

Interessegebieden

Ik schrijf voornamelijk artikelen binnen mijn academisch veld, de moleculaire biologie. Wetenschapsgebieden buiten de biologie die mijn aandacht trekken zijn onder meer medicinale chemie, aardwetenschappen, technologie en natuurkunde. Niet zelden leg ik mij hoofdzakelijk toe op de inleiding van een artikel, zie ook het inleidingenproject. Graag draag ik ten slotte mijn steentje bij aan de etalage van Wikipedia.

Neem ook eens een kijkje bij de gebruikers Heinonlein, DimiTalen, Sylhouet, Woudloper, evenals de commonspagina's van Lycaon, Evolution and evolvability, Zephyris en Kelvin13. Aan de bijdragen en werkwijzen van deze gebruikers heb ik mij uitstekend kunnen spiegelen en waardevolle lessen over de opbouw van de encyclopedie kunnen trekken.

Egyptian sea star.JPG
Gomophia egyptiaca, een Egyptische zeester.
Noordelijk deel van de Rode Zee, 2009.

Recente activiteit

Autofagie – Kolibries – LevenBiochemieNucleïnezuurstructuurBeenvissen –  VloeistofOxidatieve fosforyleringAquaporineVitamine B12NatureKoraalrifCoeloomKerkuilPunch BrothersCytochroomKwallenTranscriptie (biologie)Enzymkinetiek ...

Bescheiden

PrecursorStoloon – AmoebocytConfirmation bias – Stacking (scheikunde)SpectrofotometrieCoacervaatGastrovasculaire holteOxyanion-gatParamutatie – MicrogliaElektronenoverdrachtMendeliaanse randomisatie – Pyrenoïde – MedusePoliep – Gene flow ...

Pink anemonefish BWP.jpg
Amphiprion perideraion zwemt boven Heteractis magnifica
Rond de Yap-eilanden, 2005.

Prominent

De α-aminozuren

Een voortsudderend voornemen is om alle twintig proteïnogene aminozuren, de bouwstenen van onze eiwitten, tot een acceptabele lengte uit te breiden.

AlanineArginineAsparagineAsparaginezuurCysteïneGlutamineGlutaminezuurGlycineHistidineIsoleucineLeucineLysineMethionineFenylalanineProlineSerineThreonineTryptofaanTyrosineValine.

Media

Met behulp van Inkscape vertaal ik mediabestanden naar het Nederlands. Twee voorbeelden:

 • Grasplant anatomie.svg
  Floëem cellen.svg
  Morfologie van een grasplant (Poaceae)
  Opbouw van het floëemweefsel in vaatplanten
 • Specificaties
  202002 Laboratory instrument dna.svg
  Deze gebruiker studeert
  biotechnologie.
  Vegetarian.png
  Deze gebruiker is flexitariër.
  Wikipedia logo pixels.png
  Deze gebruiker is altijd bezig met lay-out, opmaak en vormgeving.
  W3C Icon.svg
  Deze gebruiker epibreert met Cascading Style Sheets.
  Teacup clipart.svg
  Deze gebruiker drinkt thee.
  Deze gebruiker streeft naar minimalisme.