Gebruiker:Tibor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl-4 Deze gebruiker spreekt Nederlands op moedertaalniveau.
li Deze gebroeker haet Limburgs es modertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
ca-1 Aquest usuari pot contribuir amb un nivell bàsic de català.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.

Tibor, gebruiker van Wikipedia

Tibor is het pseudoniem van een vrijwillige medewerker van de Nederlandstalige editie van Wikipedia, afkomstig uit het Limburgse Heerlen. Hij ziet dit project als een van zijn hobby's en probeert er in zijn vrije tijd zo veel mogelijk kennis te delen én te verwerven.
Met Wikipedia kwam Tibor voor het eerst in aanraking rond 2004, vermoedelijk toen hij informatie opzocht voor een schoolverslag of iets dergelijks. Het ontging hem niet dat er een knopje 'bewerk' boven aan ieder artikel staat. Dit leek hem in eerste instantie een fout of een grap, maar nee, de spelfout die hij verbeterde bleek daadwerkelijk te worden doorgevoerd! Hij kon zijn ogen niet geloven, een nieuwe wereld werd voor hem geopend! Snel had Tibor in de gaten hoe verslavend het project is en lange tijd was hij er dan ook niet meer van weg te slaan. Na een periode van 'anoniem' bijdragen heeft hij uiteindelijk in oktober 2005 toch maar besloten om zichzelf te registreren als volwaardig gebruiker. Ook ontdekte hij enkele zusterprojecten van Wikipedia, waaronder Wikinews en tevens dat er een Limburgstalige editie van Wikipedia bestaat. Op laatstgenoemde laat hij graag het door hem gesproken Hoensbroeks dialect horen.
Zijn werkzaamheden op deze wikipedie bestaan voornamelijk uit het schrijven en onderhouden van artikels over onderwerpen waar hij goed bekend mee is, veelal onderwerpen die aan zijn woongebied zijn gerelateerd. Tevens heeft Tibor enige interesse in Spanje, infrastructuur en bouwwerken. Zo nu en dan versiert hij een artikel met een foto of verbetert hij spelfouten.
De naam Tibor is eigenlijk een Hongaarse naam. Het percentage Hongaars bloed dat door de aderen van Tibor stroomt is echter heel klein. Het is eigenlijk niet zijn echte naam (die klinkt namelijk niet leuk), maar afgeleid van de Hongaarse dichter Kecskési Tollas Tibor (1920-1997).
Opmerkingen? Reacties? Klachten? Of gewoon even een babbeltje maken? U bent altijd welkom op zijn overlegpagina! Hij is ook privé bereikbaar via e-mail.

WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.