Gebruiker:Tom Meijer/Voor nieuwelingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia is een prachtig medium om kennis op te doen maar ook om (Uw) kennis met anderen te delen. Het mooie is dat iedereen daaraan kan bijdragen. U dus ook. Dat kan door het schrijven van nieuwe artikelen maar ook door bestaande artikelen te verbeteren of uit te breiden, taal- en stijlfouten te verbeteren, afbeeldingen toe te voegen, enz. Als U eenmaal begonnen bent dan komt U er langzamerhand vanzelf achter wat er allemaal gedaan kan worden.

Wikipedia is voor beginnende gebruikers (maar niet alleen voor hen!) een doolhof. "Hoe vind ik hier mijn weg in?" Voor nieuwelingen is veel informatie beschikbaar en het kan de moeite lonen daarvan iets te lezen. Dit kan ook helpen om teleurstellingen te voorkomen. Ik geef hier een aantal pagina's die U kunt raadplegen. Op elke pagina staan ook nog tips voor het lezen van andere handige en informatieve pagina's. Als U er niet uitkomt dan kunt U altijd ook nog terecht op de Helpdesk.


Als U inderdaad besluit om Wikipediaan te worden dan kunt U het beste beginnen met een eigen gebruikersnaam aan te maken. U kunt daarvoor een gebruikersnaam verzinnen maar het is ook mogelijk om gewoon Uw eigen naam daarvoor te gebruiken:

En soms is het handig te weten waar de hoofdpagina van dit alles zich bevindt:

Veel plezier!