Gebruiker:Tulp8/kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kleuren[bewerken | brontekst bewerken]

Bron vermelden[bewerken | brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

Bedankt voor uw bijdragen aan het artikel paginanaam. Zou u deze toevoegingen kunnen onderbouwen met een of meer bronnen? Om onjuiste toevoegingen op Wikipedia te voorkomen, is het mogelijk dat wijzigingen zonder bronvermelding of referentie ongedaan worden gemaakt. U kunt in de toekomst de bron aangeven in het veld "Samenvatting" tijdens het publiceren van bewerkingen. Zie ook Wikipedia:Bronvermelding voor meer informatie over bronvermeldingen op Wikipedia.

Met vriendelijke groeten, Tulp8 (overleg) 17 jun 2016 20:52 (CEST)

Copyvio artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8. Ik zag dat U het artikel paginanaam hebt aangemaakt. De tekst van dit artikel was afkomstig van [---- deze website]. We waarderen ieder nieuw artikel, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Wanneer een tekst van een andere website komt, gaan we er direct van uit dat deze geschreven is door iemand anders, hetgeen geldt als auteursrechtenschending (dit kan uzelf en Wikipedia in de problemen brengen). De pagina is daarom verwijderd. Hebt U de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van vele andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor opname in een encyclopedie; hier moet een tekst immers volledig neutraal zijn en aan bepaalde eisen voldoen omtrent o.a. de opmaak.

Als U een artikel wilt schrijven, lees dan eerst eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor het snel leren schrijven van (goede) nieuwe artikelen, kunt U kijken naar de tips voor het schrijven van een goed artikel. Veel genoegen gewenst bij uw verdere bewerkingen op Wikipedia!

copyvio toevoeging

Dag Tulp8. Eerder deed u een aanvulling op het artikel paginanaam‎. De tekst van was afkomstig van [http:// deze site]. We waarderen uw aanvulling, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Wanneer een tekst van een andere website komt, gaan we er direct van uit dat deze geschreven is door iemand anders, hetgeen geldt als auteursrechtenschending (dit kan uzelf en Wikipedia in de problemen brengen). Het was voor mij reden om uw bewerkingen ongedaan te maken. Hebt U de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van vele andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor opname in een encyclopedie; hier moet een tekst immers volledig neutraal zijn en aan bepaalde eisen voldoen omtrent o.a. de opmaak.

Als U een informatie wilt toevoegen, lees dan nog eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor het snel leren schrijven van (goede) nieuwe artikelen, kunt U kijken naar de tips voor het schrijven van een goed artikel. Rekenend op uw begrip, met vriendelijke groet,

Eigen teksten van elders

Ook het gebruik van eigen, eerder elders gepubliceerde, teksten is niet toegestaan zonder dat deze vrijgegeven zijn via OTRS. Dit omdat iedereen een gebruikersaccount kan aanmaken en vervolgens beweren dat de teksten van hemzelf zijn. Rechthebbenden zullen dit dus via mail moeten bevestigen. Overigens is daarmee nog niet gezegd dat de teksten ook geschikt zijn voor de encyclopedie. Meestal mankeert het aan een encyclopedische stijl en bevatten ze naast relevante ook minder relevante informatie.

Hoewel Wikipedia het principe van vrije bewerkbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, zijn er toch een flink aantal zaken om rekening mee te houden. Zo zijn er relevantiecriteria, conventies en de eis van verifieerbaarheid. Niemand heeft beweerd dat het gemakkelijk moet zijn om bij te dragen. Sterker nog, het schrijven van een kwaliteitsvol artikel (hetgeen toch beoogt wordt) is juist eerder een uitdaging.

Eerste ongewenste bewerking[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, welkom op Wikipedia! Via uw internetverbinding is een dubieuze bewerking gedaan. Zeer veel vrijwilligers steken belangeloos hun tijd en energie in het maken van Wikipedia. Helaas moest dit werk worden onderbroken om de dubieuze bewerking ongedaan te maken. Het kan zijn dat u zich van geen kwaad bewust bent en dacht een goede wijziging te doen. Vraag in dat geval uitleg op onze Helpdesk, waar u vragen kunt stellen aan andere bijdragers. Uw constructieve bijdragen zijn altijd welkom.

Deed u de bewerkingen niet zelf, dan wordt dit IP-adres mogelijk door meerdere personen gebruikt. In dat geval is de waarschuwing voor iemand anders bestemd en kunt u rustig bewerken.. Groet,

Extern linken[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker. Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet,

Privacy minderjarigen[bewerken | brontekst bewerken]

In de regel is het beter om namen van derden niet op Wikipedia te vermelden, wanneer dit niet essentieel is voor het begrip van de materie. Dit geldt in het bijzonder voor minderjarige kinderen. Niet alleen is privacybescherming voor hen extra gewenst; ook kan het onplezierig zijn voor een persoon als iedereen weet hoe haar/zijn kinderen precies heten. Het verdient dus de voorkeur te volstaan met een toevoeging dat de persoon getrouwd is/was en/of een relatie heeft, en een x aantal kinderen (als het al nodig is om zelfs dat te vermelden).

Reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, welkom op Wikipedia! 'k Zag dat u het artikel paginanaam hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/promotie voor een tevens zo te lezen niet encyclopedisch relevant onderwerp. De pagina is om die reden verwijderd. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers geeft een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk.

Promo

Dag Tulp8, welkom op Wikipedia! 'k Zag dat u het artikel -- hebt aangemaakt. Ik heb uw artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad u aan om de conventies door te lezen, daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat u geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat u altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als u daarna nog vragen hebt, kunt u altijd terecht bij onze helpdesk.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers geeft een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk.

Verwijderingsnominatie NE[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, 'k zag dat u een artikel hebt geschreven over paginanaam. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.

Ongeschikt[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, welkom op Wikipedia. Vandaag hebt u het artikel paginanaam aangemaakt. Uw artikel werd door mij verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad u aan om de conventies door te lezen, daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Als U een artikel wilt schrijven, lees dan eerst eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Geen pagina[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, welkom op Wikipedia. Vandaag voegde u een naam toe aan pagina paginanaam onder het hoofdje "........". Helaas ontbrak hiervoor een bron, maar tevens bleek de relevantie van deze persoon niet doordat er (nog) geen Wikipediapagina over ------ bestond. Graag eerst een pagina aanmaken voordat de naam wordt toegevoegd. Tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet,

Bekende inwoner[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8. Vandaag voegde u een 'bekende inwoner van Schagerbrug' toe op pagina paginanaam. Uit de toevoeging bleek niet waarom deze persoon in een encyclopedie genoemd zou moeten worden. Om die reden is uw toevoeging (voorlopig) verwijderd. Misschien kunt u alsnog een Wikipediapagina over deze persoon aanmaken indien u van mening bent dat er meerdere neutrale en gezaghebbende bronnen over hem/haar hebben gepubliceerd. Tips over de aanmaken van een Wikipediapagina vindt u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 4 jan 2017 19:39 (CET)

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, net hebt u een bewerking gedaan op pagina paginanaam Bij deze toevoeging ontbreekt (nog) een gezaghebbende bron. Een encyclopedie als Wikipedia ontleent haar gezag aan de vermelding van controleerbare bronnen. Uitgebreide informatie kunt u lezen op pagina Wikipedia:Bronvermelding. Wilt u bij uw bewerking alsnog uw bronnen vermelden? Veel succes, met vriendelijke groet,

Gebruikersnaam[bewerken | brontekst bewerken]

  • {{og|Naam v.e. organisatie}}
Gebruikersnaam paginainhoud

Dag Tulp8, welkom op Wikipedia!

U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is hij verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten,

GP
Uw gebruikerspagina
Beste Tulp8, welkom op Wikipedia!
U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om hier informatie op te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft, zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, niet-vrijgegeven inhoud waarop auteursrecht rust, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is deze gebruikerspagina verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip.

Interwiki's[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8. Recent voegde U een aantal bewerkingen toe aan de Nederlandstalige Wikipedia. U maakt daarbij ook gebruik van interwiki links, onderaan de pagina voegt u links naar andere taalversies toe. Dit was vroeger noodzakelijk, maar wordt tegenwoordig opgelost via het Wikidata project. Het volstaat om in Wikidata de Nederlandstalige pagina toe te voegen aan het element aldaar, om alle links tussen taalversies goed te krijgen. Met vriendelijke groeten,

Vrijgave auteursrechtelijk beschermde teksten[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8. Ook het gebruik van eigen, eerder elders gepubliceerde, teksten is niet toegestaan zonder dat deze vrijgegeven zijn via OTRS. Dit omdat iedereen een gebruikersaccount kan aanmaken en vervolgens beweren dat de teksten van hemzelf zijn. Rechthebbenden zullen dit dus via mail moeten bevestigen. Voor vrijgavemogelijkheden van auteursrechtelijk beschermde teksten kunt u hier klikken voor meer informatie hoe te handelen. Overigens is daarmee nog niet gezegd dat de teksten ook geschikt zijn voor de encyclopedie. Meestal mankeert het aan een encyclopedische stijl en bevatten ze naast relevante ook minder relevante informatie.

Toon bewerking ter controle[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, bedankt voor uw bijdragen op het artikel paginanaam. U hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als U meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kunt u zien hoe het artikel er na uw wijzigingen uitziet. U kunt deze knop meerdere keren gebruiken, voordat u op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie.

Welkom[bewerken | brontekst bewerken]

Welkom op Wikipedia, Tulp8! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.859 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Hartelijk dank voor uw bijdrage in het artikel paginanaam Bovenstaande kan u mogelijk tot hulp dienen mocht u nog iets willen bijdragen.

Betoog[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8, 'k zag dat u een artikel hebt geschreven over paginanaam. Dit artikel heeft de strekking van een betoog en mist daarbij gezaghebbende bronnen. Een encyclopedie is niet de juiste plaats voor betogen en meningen. De pagina is daarom verwijderd. Wellicht hebt u baat bij bovenstaand bericht bij verdere bewerkingen van Wikipedia.

Veel kleine bewerkingen achter elkaar[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, Bedankt voor uw bijdragen op het artikel paginanaam. U hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen. Door bovenaan de pagina op "bewerken" te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op "Toon bewerking ter controle" te klikken, wordt getoond hoe de pagina er na uw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kunt u door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat u op de knop "Pagina opslaan" drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Vertrouwend op uw begrip,

Linken[bewerken | brontekst bewerken]

Opgelet Externe link(s)

Beste bezoeker, welkom op Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie. Het is geen verzameling van links naar andere websites. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers & Wikipedia:Wanneer extern linken.

Vlag van Verenigd Koninkrijk English version

Copydetectie[bewerken | brontekst bewerken]

via copviodetector