Gebruiker:Vingerhoet/kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

{{nuweg|Teksten grotendeels gekopieerd van [http://www.tsr-vidar.nl/nooc/ hier]. Zwaar POV tot zelfs reclame-achtig. Mist een introductie over wat dit nu precies is. Relatieve tijdsaanduidingen ("dit weekend")}}

Start van het Nederlandse ( Fun ) - Competitieroeien voor Studententeams[bewerken | brontekst bewerken]

Dit openingstoernooi is een wedstrijd roeien voor studenten te Tilburg in Nederland. Met deze wedstrijd gaat het roei - competitieseizoen officieel van start. Dat is een aparte categorie fun - competitie ( 'niet-fanatiek' zeggen de Nederlandse studenten en 'voor het plezier' zeggen ze inVlaanderen ) Een aparte ranking binnen de Nederlandse Studenten Roeifederatie dat ook het meer 'fanatieke' 'Wedstrijdroeien' voor studenten organiseert ( dat dan weer hofleverancier is van vele wereldtoppers ).

Het gebeuren gaat door op de Watersportbaan van Tilburg en de organisator is momenteel de T.S.R. Vidar uit Tilburg in samenwerking met het Nationaal Overleg Orgaan Competitieroeien één van de grotere Nederlandse Studentenroeiclubs Het NOOC Openings Toernooi (voorheen OOCUZ) is elk jaar nog gsootser en spectaculairder dan het jaar voordien.

Tijdens het weekend starten de C4+-en ( iets bredere boten met stuurvrouw - of man waar elke roeier één roeispaan / riem ) heeft. Op zaterdag en zondag 3 maal over een afstand van 500 meter. Er worden 2 voorwedstrijden gevaren, gevolgd door een finale. De beste twee tijden tellen voor het eindklassement en tevens kunnen hiermee de eerste punten voor de NOOC C4+ competitie behaald worden. Op zondag is de officiële aftrap van de strijd om de NOOC B4+ bokaal. Deze ploegen zullen 2 maal starten over een afstand van 500 meter, waarvan het gemiddelde zal tellen voor de einduitslag. Ook zullen de deelnemers aan de Vlietbokaal zich kunnen laten zien. Voor hen gelden dezelfde afstanden; er zal dus 2 keer een 500 meter geroeid worden.

Naast al het roeispektakel dat beide dagen van zonsopgang tot zonsondergang doorgaat is er naast het roeien ook nog genoeg te beleven.. Reporters voorzien het geheel van commentaar, waarbij diepte interviews net na de finish niet geschuwd worden. Daarnaast klinken de eerste beats 's middags al over het terrein.

Overnachten kan bij de Beekse Bergen, waar huisjes te huur zijn voor groepen, of kun je een plekje op het kampeerveld huren.

Iedereen, roeister, roeier of niet en de rest van roeiend Nederland en België er welkom

Route[bewerken | brontekst bewerken]

Bus Het gebouw van de T.S.R. Vidar is te bereiken door vanaf station Tilburg Centraal bus 142 of 143 te pakken, beiden richting Hilvarenbeek. Stap uit bij de halte Safaripark. Loop nu richting het viaduct, neem de trap naar boven, loop over het viaduct. Blijf rechtdoor lopen totdat u aan uw rechterhand Speelland (bij de grote fontein) krijgt. Steek nu schuin over, het pad in. Het eerste gebouw aan uw rechter hand is de T.S.R. Vidar.

Auto Rijd naar Safaripark Beekse Bergen. U rijdt dan tegen Speelland aan, u ziet voor uw een grote fontein. Neem dan een scherpe bocht naar links. Het eerste gebouw aan uw rechter hand is Vidar.

Fiets Vanaf Centraal Station; ga met uw rug naar het station staan, en ga de weg op naar links. Bij de stoplichten gaat u rechts. Fiets nu alsmaar recht door (Piusstraat, Broekhovenseweg, Oude Hilvarenbeekse weg). Fiets langs het ziekenhuis over de ambrosiusweg, totdat u tegen Speelland (grote Fontein) aanrijdt, neem hier een scherpe bocht naar links. Het eerste gebouw aan uw rechter hand is Vidar.


Externe links en bronnen[bewerken | brontekst bewerken]