Gebruiker:Wilinckx/kladblok/FAQ aan moderators

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik moet een werkstuk maken voor (...) Kunnen jullie mij uitleggen hoe (...)? Weet jij hou oud (...)? Kunnen jullie mij in contact brengen met (...)? Kunnen jullie mijn huiswerk maken voor het vak (...)?

Wikipedia is een project dat als doel heeft een volwaardige encyclopedie te zijn. De moderatoren hebben dus helemaal niet als taak om huiswerk van anderen te maken of om dingen op te zoeken voor gebruikers van Wikipedia. Wikipedia, nog de wikipedianen, zijn een orakel voor alle mogelijke vragen.

Kan ik een site opzetten met dezelfde werking als Wikipedia? Kan ik de software van Wikipedia gebruiken?

Wikipedia draait op de MediaWiki-software. Deze valt onder de GPL licentie, wat grofweg inhoudt dat je hem gratis kan downloaden en gebruiken (dit neemt niet weg dat een gift altijd welkom is).

De wikipedia-software heeft o.a. PHP, MySQL en een Linux-server nodig (gratise webhosting-diensten bijvoorbeeld bieden dit vaak niet aan).

Meer informatie: http://wikipedia.sourceforge.net/

Ik heb een fout gevonden in (..)

(antwoord voor als het gefixt is):

Dank voor het melden! Ik heb de fout verbeterd. In het vervolg kan ja dat makkelijk zelf doen door op "bewerken" te klikken onderaan de pagina. Aarzelzeker niet om fouten in het vervolg te herstellen.