Gebruiker:Willem Kiewiet de Jonge/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Pasadena Productions (muziek en organisatie bureau) Saxofonist Jan Kiewiet de Jonge en bassist Laurends van Stenus richten begin jaren tachtig de band Pasadena Funk Association op, later werd dit de Pasadena Dreamband. Met de band speelde ze met name dansbare Motown en Funk, Soul, Disco covers. Hiermee waren ze één van de eerste, vervolgens werd dit een trend waarbij op bijna iedere bruiloft en bedrijfspartij een “live” band speelde. Dit was voor die tijd een zeldzaamheid. De populariteit van de Pasadena Dreamband nam, na het uitkomen van de hit “Zandvoort”, dus danige vormen aan de band het alleen niet meer aan kon. Er werden andere bands opgericht zoals o.a.; Brickhouse, Pasadena Soul Society, Clean Sweep en er ontstond een muziek en organisatie bureau; Pasadena Productions. Het niveau van de musici was doorgaans zeer hoog en vele van hen deden veel podium ervaring op bij de diverse Pasadena-bands. Denk bijvoorbeeld aan: Justine, Esther Hart, Lodewijk van Gorp, Karel Boehlee, Rolf Delfos, Toon Roos, Martin Verdonk en vele anderen.

Pasadena Productions was met name eind jaren tachtig en negentig één van de grotere impresariaten voor “live” muziek. Ook organiseerden ze evenementen, waaronder “het Rapenburgconcert”.

Het Rapenburgconcert werd in 2001 voor het eerst aan het Rapenburg te Leiden, in navolging van het Prinsengrachtconcert, georganiseerd. Uniek aan dit grachtenconcert was de veelheid aan muziekstijlen: Pop, Klassiek, Jazz en Volksmuziek kwamen allemaal aan bod. Dit driedaagse evenement leverde meerdere uitzonderlijke concerten op – artiesten als: Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, Carel Kraayenhof, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Roby Lakatos, Patty Trossel (La Pat), Jan Vayne & Rosenberg Trio, Ernst Daniel Smit, Jan Akkerman en bands als Gruppo Spotrivo, Incognito, the Young Sinatras maar ook veel lokale artiesten waren aan de Leidse gracht te beluisteren. In eerste instantie was het één concert maar na twee edities werd het een driedaags evenement, altijd in het laatste weekend van augustus. In 2011 was, door 4 jaar achtereen extreem slecht weer en het wegvallen van subsidie, was de laatste editie van dit geweldige evenement.

Pasadena Productions is nog steeds actief maar door het internet en de vele on-line organisatie bureaus + het feit dat iedere band en muzikant een eigen website heeft, wellicht wat minder bekend dan een jaar of 20 geleden. Toch blijft Pasadena Productions zich door haar expertise en jaren lange ervaring onderscheiden. Zie: www.pasadena.nl  


[[Categorie:Organisatie]] [[Categorie:Musici]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Muziek]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Coverbands]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Evenementen]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Concerten]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Rapenburgconcert]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Funk, Soul, Disco Covers]] -> niet-bestaande categorie [[Categorie:Bruiloften en Partijen]] -> niet-bestaande categorie