Gebruiker:Xander Stokkers/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Opnamelocaties Bassie & Adriaan[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering 2 - Het einde van het goede spoor[bewerken | brontekst bewerken]

De avonturen van Elmo in Mopperland[bewerken | brontekst bewerken]

De avonturen van Elmo in Mopperland
Regie Gary Halvorson
Producent Alex Rockwell
Marjorie Kalins
Scenario Mitchell Kriegman
Joey Mazzarino
Verhaal Mitchell Kriegman
Muziek John Debney
Cinematografie Alan Caso
Productiebedrijf Columbia Pictures
Jim Henson Pictures
Children's Television Workshop
Distributie Sony Pictures Releasing
Première 1 oktober 1999
Genre Avontuur
Musical
Komedie
Familie
Speelduur 73 minuten
Taal Engels
Nederlands (nagesynchroniseerd)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 26 miljoen
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

De avondturen van Elmo in Mopperland (Engels: The Adventures of Elmo in Grouchland) is een Amerikaanse avontuur, musical, komedie, familiefilm uit 1999 en geregisseerd werd door Gary Halvorson. Het is de tweede film, na Sesame Street Presents: Follow That Bird uit (1985) die gebaseerd is op het populaire kinderprogramma Sesame Street (Sesamstraat).

De film werd geproduceerd door Jim Henson Pictures en de Children's Television Workshop en ging op 1 oktober 1999 in première. De film is één van de weinige Sesamstraat producties die rechtstreeks zijn geproduceerd door The Jim Henson Company. Naast Muppets from Space (die in hetzelfde jaar uitgebracht werd), is dit de laatste Muppet-speelfilm met de betrokkenheid van Frank Oz, die het jaar daarop stopte als fulltime poppenspeler. Dit was ook de laatste theatrale film met Caroll Spinney voor zijn dood in 2019.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De film begint met Ernie en Bert die de film introduceren en Elmo verwelkomt de kijker, vindt zijn deken en speelt ermee in zijn slaapkamer. Hij morst sap op zijn dekentje en brengt het naar de wasserette waar hij zijn vriend Zoë tegenkomt. Als Zoë aan Elmo vraagt of hij ook zijn deken mag vasthouden weigert Elmo zijn dekentje te delen, wat resulteert in een touwtrekwedstrijd en vervolgens door het getouwtrek verscheurt het dekentje van Elmo. Boos, verklaart Elmo dat Zoë niet langer zijn vriend is.

Teevee Monster, die niet meer kan stoppen door zijn rolschaatsen neemt per ongeluk het dekentje van Elmo mee en er volgt een achtervolging in Sesamstraat. Even later valt het dekentje van Elmo in handen van Oscar Mopperkont, die op dat moment moet niezen en het dekentje van Elmo als zakdoek gebruikt en gooit het later in zijn vuilnisbak. Elmo duikt in Oscar's vuilnisbak, en valt vervolgens in de vuilnisbak van Oscar. Als Elmo in het huis van Oscar is ziet hij zijn dekentje op een haakje hangen bij een deur.

Terwijl Elmo probeert het dekentje van het haakje te halen, opent hij per ongeluk de deur die naar Mopperland leidt. Elmo en zijn dekentje worden door een zuigkracht door een kleurrijke wervelende tunnel naar Mopperland gezogen. Als Elmo en zijn dekentje in Mopperland zijn dan is hij in een stad vol met Mopperkonten, afval en Huxley, een hebzuchtige man die alles steelt wat hij kan pakken, inclusief Elmo's dekentje. Een vriendelijk Mopperkont-meisje genaamd Grizzy vertelt aan Elmo dat zijn deken in het huis van Huxley ligt op de top van de verre Mount Pickanose. Een plant genaamd Stuckweed moedigt Elmo aan dat hij het zal redden als hij alleen zijn eerste stap zet, dus gaat Elmo op zoek naar zijn deken.

Met hulp van Oscar gaan de inwoners van Sesamstraat naar Elmo zoeken. Ze vragen een Mopperkont-politieagent om hulp, maar worden gearresteerd en gevangengezet.

Huxley heeft zijn sidekick, Beestje en zijn volgelingen, de Pesties. Huxley heeft een plan en wil Elmo vangen in een tunnel. Elmo ontsnapt met behulp van vuurvliegjes. Huxley laat dan Bug en de Pesties Elmo misleiden naar een vuilnisbelt waar hij voor de Queen of Trash wordt gebracht wegens overtreding. De koningin test hem en vraagt ​​of hij binnen 30 seconden 100 lipscheetjes voor haar wil laten.

Elmo slaagt met de hulp van het publiek in de vuurproef en de koningin laat Elmo gaan. Huxley stuurt even later zijn enorme kip om Elmo tegen te houden, die vervolgens Elmo ver weg gooit. Elmo stopt met het ophalen van zijn deken voor de nacht.

Ondertussen sluipt Grizzy de gevangenis in van Mopperland, waar ze de vrienden van Elmo informeert dat hij naar het huis van Huxley is gegaan. Oscar overtuigt alle Mopperkonten om samen te werken en ook om mee te werken, omdat dit de enige manier is om te voorkomen dat Huxley meer van hun afval steelt. De politieagent laat de inwoners van Sesamstraat vrij en de Mopperkonten helpen hen de nacht in om naar Huxley's huis te gaan om te vechten voor hun afval en om Elmo te redden.

Een rups maakt Elmo de volgende ochtend wakker. Hij overtuigt Elmo ervan dat hij het in zich heeft om dapper te zijn. Elmo arriveert bij Huxley's huis terwijl Huxley de Pesties stuurt om hem tegen te houden. De bewoners van Sesamstraat en Mopperland komen aan en de Pesties vluchten in paniek weg.

Even later wordt Elmo's dekentje opgezogen door zijn schurken helikopter. Even later lanceert Elmo een mand over Huxley's schouders, waardoor hij niet meer kan bewegen. Als Elmo later vraagt wie zijn dekentje heeft dan ziet hij dat Beestje aan de knoppen zit van de helikopter en weigert het om het dekentje aan Huxley te geven omdat Beestje sympathie heeft voor Elmo en zijn dekentje teruggeeft.

Elmo keert met zijn vrienden terug naar Sesamstraat, waar hij zijn excuses aanbiedt aan Zoë en Elmo staat toe dat Zoë zijn dekentje mag vast te houden. Ze accepteert zijn verontschuldiging en gaat ermee akkoord dat ze hun vriendschap kunnen hervatten. Elmo neemt afscheid van het publiek en bedankt hen voor hun hulp en gaat dansen met zijn vrienden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Poppen uit Sesamstraat[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Nederlandse vertaling werd gedaan door John Tak. De Nederlandse nasynchronisatie werd toen gedaan door Metasound wat nu CineMeta is.
Personage Originele stemacteur/actrice Vlag van Verenigde Staten Nederlandse naam Nederlandse stemacteur/actrice Vlag van Nederland
Bert Frank Oz Bert Paul Haenen
Ernie Steve Whitmire Ernie Wim T. Schippers
Elmo Kevin Clash Elmo Hein Boele
Alarm Clock Bird David Rudman ? ?
Laundromat Manager Martin P. Robinson ? ?
Baby Bear David Rudman Baby Beer ?
Big Bird (Muppet) Matt Vogel Neef Jan Olaf Wijnants
Caroll Spinney (Stem)
Count von Count Jerry Nelson Graaf Tel Wim T. Schippers
Rosita Carmen Osbahr Rosita ?
Sock Quartet ? ? ?
Prairie Dawn Fran Brill Miesje Mooi ?
Zoë Fran Brill Zoë Lucie de Lange
Telly Monster Martin P. Robinson Teevee Monster Fred Meijer
Cookie Monster Frank Oz Koekiemonster Hero Muller
Grover Frank Oz Grover Paul Haenen
Mr. Johnson David Rudman De Blauwe Meneer Wim T. Schippers
Jerry Nelson (Stem)
Oscar the Grouch Caroll Spinney Oscar Mopperkont Hans Boskamp

Mensen uit Sesamstraat[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur/actrice Vlag van Verenigde Staten Nederlandse naam Nederlandse stemacteur/actrice Vlag van Nederland
Maria Rodriguez Sonia Manzano Maria Beatrijs Sluijter
Gordon Robinson Roscoe Orman ? ?
Gina Jefferson Alison Bartlett-O'Reilly ? ?
Ruthie Ruth Buzzi ? ?
Luis Rodriguez Emilio Delgado ? ?
Susan Robinson Loretta Long ? ?
Bob Johnson Bob McGrath Bob ?

Poppen uit Mopperland[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Originele stemacteur/actrice Vlag van Verenigde Staten Nederlandse naam Nederlandse stemacteur/actrice Vlag van Nederland
Grouch Mayor Jerry Nelson ? Fred Meijer
Sharon Groan Steve Whitmire ? ?
Grouch Cab Driver Bill Barretta ? ?
Grouch Cop Jerry Nelson ? ?
Bad Humor Man Steve Whitmire ? ?
Ice Cream Vendor
Grouch Ice Cream Customer David Rudman ? ?
Grouch Jailer Kevin Clash ? ?

Bijrollen (poppen)[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Originele stemacteur/actrice Vlag van Verenigde Staten Nederlandse naam Nederlandse stemacteur/actrice Vlag van Nederland
Bug Joseph Mazzarino Beestje Olaf Wijnants
Grizzy Stephanie D'Abruzzo Grizzy ?
Stuckweed Steve Whitmire ? ?
Pesties Kevin Clash Sidney ?
Fran Brill Kleine Ricky
Stephanie D'Abruzzo Howard
Jerry Nelson
Martin P. Robinson
David Rudman
Colander Stenchman David Rudman ? ?
Football Stenchman Steve Whitmire ? ?
Mouse Dave Goelz ? ?
Humongous Chicken Dave Goelz ? ?
The Caterpillar David Rudman ? ?

Bijrollen (mensen)[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur/actrice Vlag van Verenigde Staten Nederlandse naam Nederlandse stemacteur/actrice Vlag van Nederland
Huxley Mandy Patinkin Huxley ?
Queen of Trash Vanessa Williams Vuilniskoningin Linda Wagenmakers

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Casting[bewerken | brontekst bewerken]

Alle poppenspelers die de primaire Sesamstraat personages speelden (zoals Kevin Clash, Jerry Nelson, Caroll Spinney en Fran Brill) werden naar Wilmington gestuurd voor de repetities die op 19 mei 1998 plaats vonden. De gewone Sesamstraat poppen werden gebruikt voor de normale Sesamstraat personages en de poppen voor de diverse Grouches (inclusief Grizzy) zijn ontworpen en gemaakt door Mark Zezsotek, die ook de poppen van Bug (Beestje) en The Pesties heeft gemaakt. De Muppet-ontwerper Paul Andrejco, van het programma Bruine beer in het blauwe huis, ontwierp ook de Humungous Chicken.

Sonia Manzano vertolkte haar rol als Maria en Roscoe Ormanhernam vertolkte zijn rol als Gordon. Vanessa Williams werd gecast als de Queen of Trash (Vuilniskoningin) en de haarstylist kleurde haar haar groen voor de rol. Mandy Patinkin (Huxley) was een last-minute vervanging voor de originele acteur die ingehuurd was om Huxley te spelen. Voor de rol ontwierp de visagist valse wenkbrauwen voor Patinkin om hem te laten lijken alsof hij bossige wenkbrauwen had dan normaal.

Opnames[bewerken | brontekst bewerken]

De film werd opgenomen van een periode van 30 dagen (vanaf 26 mei 1998) in de EUE /Screen Gems studio in Wilmington samen met Muppets from Space. De set werd verhoogd zodat poppenspelers konden opstaan ​​in plaats van zoals gewoonlijk onder straatniveau te hurken. Op 25 juni 1998 werden de beide films opgenomen en de daaropvolgende maand werden de visuele effecten toegevoegd.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Het soundtrackalbum The Adventures of Elmo in Grouchland werd uitgebracht in 1999.

Het album won een Grammy Award als beste musicalalbum voor kinderen in 2000.

Het nummer "Make It Mine" uit de film staat niet op het album.

Nummers[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer Titel
1 Welcome to Grouchland
2 Together Forever
3 Take the First Step
4 I See a Kingdom
5 Precious Wings
6 Elmo Tells His Grouchland Story (Spoken Word)
7 The Grouch Song
8 There's a Big Heap of Trash at the End of the Rainbow - The Stenchmen
9 I Love Trash

Sorry, ik heb geen hoofd[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry, ik heb geen hoofd
Genre komedie, sketch
Speelduur per afl. ± 30 minuten
Bedenker Jeremy Salsby
Regie Ian Curtis
Muziek The Newsmakers
Chris Banks
Wag Marshall-Page
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Productie
Producent Tom Miller
Jane Harrison
Jeremy Salsby
Uitzendingen
Start 17 juni 2008
Einde 12 augustus 2011
Afleveringen 39
Seizoenen 3
Netwerk of omroep CBBC
BBC One
BBC Three
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Sorry, ik heb geen hoofd (Engels: Sorry, I've Got No Head) was een Brits satirische komisch sketchprogramma voor kinderen waarin alle rollen worden gespeeld door volwassenen en die een parodie laat zien op de wereld van Vikingen en piraten. De cast van het programma bestond oorspronkelijk uit William Andrews, David Armand, James Bachman, Marcus Brigstocke, Anna Crilly, Justin Edwards, Mark Evans, Mel Giedroyc, Marek Larwood en Nick Mohammed.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste seizoen begon op 17 juni 2008, met sketchjes van Jasmine en Prudith, die denken dat alles "duizend pond" kost, en de boze Vikingen, die bang zijn voor alles.

Het tweede seizoen begon in 2009 en bevatte drie nieuwe castleden; Kobna Holdbrook-Smith, Fergus Craig en Toby Davies. Marek Larwood kwam niet terug. Ook kwamen er nieuwe sketchjes waaronder: Beschaamd Louise, die worstelt met een ongewoon probleem, de Heksenjager, die mensen heksen en boeren roept, komen opdagen om ze weg te nemen; een boze Sneeuwman, die vecht voor gelijkheid in het dagelijks leven en Ross van de Buiten-Hebriden, die het twijfelachtige onderscheid maakt als enige leerling in een school te zijn met slechts één leraar en een sitcom met een familie mestkevers .

Het derde en laatste seizoen begon in mei 2011. Javone Prince en een terugkerende Marek Larwood verschenen in het nieuwe seizoen. Tot 2014 werden herhalingen uitgezonden.

De serie werd eind 2009 uitgezonden op YTV Canada en seizoen 2 werd eind 2010 uitgezonden.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (seizoen) Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
1 1 17 juni 2008
2 2 4 juli 2008
3 3 8 juli 2008
4 4 15 juli 2008
5 5 22 juli 2008
6 6 1 augustus 2008
7 7 8 augustus 2008
8 8 15 augustus 2008
9 9 22 augustus 2008
10 10 29 augustus 2008
11 11 5 september 2008
12 12 12 september 2008
13 13 19 september 2008

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (seizoen) Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
1 14 9 oktober 2009
2 15 16 oktober 2009
3 16 23 oktober 2009
4 17 30 oktober 2009
5 18 6 november 2009
6 19 13 november 2009
7 20 20 november 2009
8 21 27 november 2009
9 22 4 december 2009
10 23 11 december 2009
11 24 18 december 2009
12 25 25 december 2009
13 26 1 januari 2010

Seizoen 3[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (seizoen) Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
1 27 13 mei 2011
2 28 20 mei 2011
3 29 27 mei 2011
4 30 10 juni 2011
5 31 17 juni 2011
6 32 24 juni 2011
7 33 1 juli 2011
8 34 8 juli 2011
9 35 15 juli 2011
10 36 22 juli 2011
11 37 29 juli 2011
12 38 5 augustus 2011
13 39 12 augustus 2011

Pippi Langkous[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1 (1969)[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Nederlandse titel Vlag van Nederland Originele titel Vlag van Zweden Originele uitzenddatum Vlag van Zweden Uitzenddatum Vlag van Nederland
1 1 Pippi verhuist naar Villa Kakelbont Pippi flyttar in i Villa Villekulla 8 februari 1969 5 oktober 1969
2 2 Pippi gaat boodschappen doen Pippi går i affärer 15 februari 1969 9 januari 1972
3 3 Pippi is dingenzoeker en krijgt ruzie Pippi är sakletare och går på kalas 22 februari 1969 16 januari 1972
4 4 Pippi zet een uitstapje op touw Pippi ordnar en utflykt 1 maart 1969 23 januari 1972
5 5 Pippi krijgt dieven op bezoek Pippi letar spöken och får besök av tjuvar 8 maart 1969 30 januari 1972
6 6 Pippi gaat naar de kermis Pippi går på Tivoli 15 maart 1969 6 februari 1972
7 7 Pippi op school Den första snön 22 maart 1969 13 februari 1972
8 8 Pippi's kerstfeest Pippis jul 29 maart 1969 20 februari 1972
9 9 Pippi vindt een nieuw woord uit Pippi hittar en spunk 5 april 1969 27 februari 1972
10 10 Pippi gaat de lucht in Pippis ballongfärd 12 april 1969 5 maart 1972
11 11 Pippi lijdt schipbreuk Pippi är skeppsbruten 19 april 1969 12 maart 1972
12 12 Pippi heeft reisplannen Pippi håller avskedskalas 26 april 1969 19 maart 1972
13 13 Pippi Langkous gaat aan boord Pippi går ombord 3 mei 1969 26 maart 1972

Seizoen 2 (1970-1971)[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering (seizoen) Aflevering (serie) Nederlandse titel Vlag van Nederland Originele titel Vlag van Zweden Originele uitzenddatum Vlag van Zweden Uitzenddatum Vlag van Nederland
1 14 Pippi vliegt naar Taka-Tuka land Pippi Långstrump på de sju haven (1) 6 december 1970 2 april 1972
2 15 Pippi wordt zeerover Pippi Långstrump på de sju haven (2) 13 december 1970 9 april 1972
3 16 Pippi belegert het zeeroversnest Pippi Långstrump på de sju haven (3) 20 december 1970 16 april 1972
4 17 Pippi bevrijdt haar vader Pippi Långstrump på de sju haven (4) 27 december 1970 23 april 1972
5 18 Met Pippi op zwerftocht På rymmen med Pippi Långstrump (1) 3 januari 1971 30 april 1972
6 19 Pippi gaat bedelen På rymmen med Pippi Långstrump (2) 10 januari 1971 7 mei 1972
7 20 Pippi en de vliegende auto På rymmen med Pippi Långstrump (3) 17 januari 1971 14 mei 1972
8 21 Afscheid van Pippi På rymmen med Pippi Långstrump (4) 24 januari 1971 21 mei 1972

Tijdskaarten[bewerken | brontekst bewerken]

De tijdskaarten zijn in sommige afleveringen te zien bij een situatie om een tijd aan te duiden. De stem van de tijdskaarten is dezelfde stem als de Franse verteller.

  • De eerste tijdskaart was te zien in de aflevering, I Was a Teenage Gary (Slakkenleed) van seizoen 1. Alleen werd dat nog niet gezegd en was het alleen te lezen en in beeld te zien, later werd dat wel gedaan.
  • De meeste tijdskaarten die gebruikt werd in een aflevering was in de aflevering, Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap) van seizoen 3.
Nummer Titel van de tijdskaart Seizoen Aflevering Gebruikt in/bij aflevering
1 3 Days Later... (3 dagen later...) 1 13b I Was a Teenage Gary (Slakkenleed)
2 2000 Years Later (2000 jaar later) 1 14a SB-129 (SB-129)
3 6½ Hours Later (6 en een half uur later) 2 24b Imitation Krabs (Nep Krabs)
4 A Few Inches Later (Een paar meter verder) 2 33a Shanghaied (Geringeloor)
5 Day Two (Dag twee) 2 35b Band Geeks (Band sukkels)
6 Day Three (Dag drie) 2 35b Band Geeks (Band sukkels)
7 Day Four (Dag vier) 2 35b Band Geeks (Band sukkels)
8 A Few Moments Later (Een paar tellen later) 2 36b Krusty Love (Krokante liefde)
9 One Eternity Later (4 eeuwen later) 2 40a Squid on Strike (Staking)
10 Three Days Later (3 dagen later) 3 42b My Pretty Seahorse (Mysterie)
11 Twelve Seconds Later (Twaalf seconden later) 3 42b My Pretty Seahorse (Mysterie)
12 3:28 AM (3 uur, 28 in de ochtend) 3 47a As Seen on TV (Gezien op TV)
13 Three Weeks Later (Drie weken later) 3 47b Can You Spare a Dime? (Heb je wat geld voor me?)
14 Many Months Later (Vele maanden later) 3 47b Can You Spare a Dime? (Heb je wat geld voor me?)
15 So much later that the old narrator got tired of waiting, and they had to hire a new one
(Zo veel later dat de oude verteller het wachten zat werd en ze een nieuwe verteller moesten inhuren)
3 47b Can You Spare a Dime? (Heb je wat geld voor me?)
16 Tomorrow (Morgen) 3 49b Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap)
17 Tomorrow For Sure... (Morgen zeker weten) 3 49b Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap)
18 Eventually... (Absoluut een keer) 3 49b Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap)
19 Uhhh... (Uhhh...) 3 49b Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap)
20 12:00 Midnight (12 uur, middennacht) 3 49b Rock-a-Bye Bivalve (Slaap schelpje slaap)
21 One Hour Later (1 uur later) 3 50a Wet Painters (Natte schilders)
22 Two Hours Later (2 uur later) 3 50a Wet Painters (Natte schilders)
23 Three Hours Later (3 uur later) 3 50a Wet Painters (Natte schilders)
24 Meanwhile (Ondertussen) 3 54 Ugh (SpongeBob V.C. (vóór comedy))
25 Two Hours Later (2 uur later) 3 55a The Great Snail Race (De grote slakkenrace)
26 8:01 PM (1 over 8 's avonds) 3 55b Mid-Life Crustacean (Midlife schaaldier)
27 The Next Day (De volgende dag) 3 56a Born Again Krabs (De wedergeboorte van meneer Krabs)
28 Later... (Later...) 3 57a Krabby Land (Krabby Land)
29 Twenty Minutes Later (20 minuten later) 3 60a SpongeBob Meets the Strangler (SpongeBob en de wurger)
30 Six Hours Later (6 uur later) 3 60a SpongeBob Meets the Strangler (SpongeBob en de wurger)
31 Several Bad Puns Later (Een paar woordgrappen verder) 3 60b Pranks a Lot (Top of the fops)
32 70 Years Later (70 jaar later) (Short) (Short) Patrick the Snowman (Short)
33 Meanwhile (Intussen) (Movie) (Movie) The SpongeBob SquarePants Movie
34 Six Hours Later... (6 uur later...) 4 64a Skill Crane (De grijpbak)
35 Later That Same Evening (Later die dag) 4 65b Funny Pants (De lachklier)
36 Several Days Later (Enkele dagen later) 4 69b Mrs. Puff, You're Fired (Juf Puff, u bent ontslagen)
37 6 Months Later... (6 maanden later...) 4 70b Ghost Host (Spook te gast)
38 Two Hours Later (2 uur later) 4 75a Squidtastic Voyage (De operatie)
39 4 to 6 Weeks Later (4 tot 6 weken later) 4 76b Hocus Pocus (Hocus Pocus)
40 One Minute, Thirty Seven Seconds Later... (1 minuut, 37 seconden later...) 4 77b Driven to Tears (Tranen met tuitenwissers)
41 One Debt to Society Later... (1 strafuitzitting later...) 4 77b Driven to Tears (Tranen met tuitenwissers)
42 One Pair of Pants Later... (Één broek later...) 4 79a The Pink Purloiner (De roze kruiper)
43 Eight Hours Later... (8 uur later...) 4 79a The Pink Purloiner (De roze kruiper)
44 298 Frozen Patties Later... 5 82a The Original Fry Cook (De kok van vroeger)
45 3 Hours Later (3 uur later) 5 87b Breath of Fresh Squidward (De nieuwe Octo)
46 Epilogue (Epilogue) 5 88c Slimy Dancing (Kramp!)
47 The Next Day (De volgende dag) 5 89b Sing a Song of Patrick (Een liedje van Patrick)
48 Meanwhile at the Krusty Krab (Ondertussen in de Krokante Krab) 5 92a Le Big Switch (De grote wisseltruc)
49 10 Seconds Later (10 seconden later) 5 93b Pat No Pay (Patrick betaalt niet)
50 346 Minutes Later (346 minuten later) 5 93c Blackjack (BlackJack)
51 Much, Much, Much Later (Veel, veel, veel later) 5 93c Blackjack (BlackJack)
52 3 Days Later (3 dagen later) 5 95a The Inmates of Summer (Zon-zon eiland)
53 Opening Night... (De première...) 5 95a The Inmates of Summer (Zon-zon eiland)
54 Later (Later) 5 99b SpongeHenge (SpongeHenge)
55 3000 Years Later (3000 jaar later) 5 99b SpongeHenge (SpongeHenge)
56 One Week Later... (1 week later...) 6 101b Krabby Road (Rock-'n-Roll bende)
57 7:59 A.M. (De volgende morgen, 1 minuut voor 8) 6 102b Nautical Novice (Beginneling op zee)
58 Three Weeks Later... (3 weken later...) 6 104a Not Normal (Niet normaal meer)
59 3 Days Later... (3 dagen later...) 6 104b Gone (Foetsie)
60 Two Hours Later... (2 uur later...) 6 106b Sun Bleached (Zon bleek)
61 48 Hours Later (48 uur later) 6 107b No Nose Knows (Neusloos)
62 8 Hours Later... (8 uur later...) 6 108b Plankton's Regular (De vaste klant)
63 The Following Thursday... (De volgende donderdag...) 6 112a Porous Pockets (Gat in de hand)
64 5 Minutes Later... (5 minuten later...) 6 115b Cephalopod Lodge (De Inktvis-club)
65 24 Hours Later (24 uur later) 6 116a Squid's Visit (Octo op bezoek)
66 Much Later (Veel later) 6 116b To SquarePants or Not to SquarePants (Als je broek maar goed zit)
67 Much, Much Later... (Veel, veel later...) 6 116b To SquarePants or Not to SquarePants (Als je broek maar goed zit)
68 7 Hours Later... (7 uur later...) 6 120a No Hat for Pat (Geen pet voor Pat)
69 Epilogue (Epilogue) 6 120a No Hat for Pat (Geen pet voor Pat)
70 Several Song Filled Hours Later... (Een aantal muzikale uren later...) 6 120b Toy Store of Doom (De verduivelde speelgoedwinkel)
71 A Few Minutes Later... (Een paar minuten later...) 6 122a Chum Bucket Supreme (Aas is gaas)
72 A Little Longer Than a Few Minutes Later (Iets langer dan een paar minuten later) 6 122a Chum Bucket Supreme (Aas is gaas)
73 Two Hours Later (2 uur later) 6 122a Chum Bucket Supreme (Aas is gaas)
74 3 Days Later (3 dagen later) 6 122a Chum Bucket Supreme (Aas is gaas)
75 15 Minutes Later... (15 minuten later...) 6 125b Chum Caverns (De Maatgrotten)
76 Several Months Later... (Een aantal maanden later...) 7 133a The Curse of Bikini Bottom (De vloek van Bikini Broek)
77 Thousands of Tears Later (Duizende tranen later) 7 136a A Day Without Tears (Een dag zonder tranen)
78 16 Paranoia Filled Days Later (16 met paranoia gevulde dagen later) 7 137a One Coarse Meal (Trek in Plankton)
79 Two Hours Later (2 uur later) 7 137b Gary in Love (Gerrit is verliefd)
80 Much, Much Later.... (Veel, veel later....) 7 140a The Monster Who Came to Bikini Bottom (Het monster dat Bikini Broek bezocht)
81 Yesterday... (Gisteren...) 7 140a The Monster Who Came to Bikini Bottom (Het monster dat Bikini Broek bezocht)
82 Many Hours Later... (Veel uren later...) 7 141a The Curse of the Hex (De vloek van de heks)
83 75 Years Later (75 jaar later) 7 143 The Great Patty Caper (De op hol geslagen trein)
84 2 Hours Later (2 uur later) 7 145a Buried in Time (Onder Bikini Broek)
85 One Extremely Annoying Shift Later... (1 extreem irritante dienst later) 7 145b Enchanted Tiki Dreams (Octo's tiki land)
86 Two Very Boring Minutes Later... (2 oersaaie minuten later) 7 149b Tunnel of Glove (De Handschoentunnel)
87 Three Hours Later... (3 uur later...) 7 149b Tunnel of Glove (De Handschoentunnel)
88 One Weiner Later... (1 Hotdog later...) 7 150a Krusty Dogs (De Krokante hond)
89 The Following Day... (De volgende dag...) 7 150a Krusty Dogs (De Krokante hond)
90 Meanwhile... (Intussen...) 8 154a Drive Thru (De Krab-Drive)
91 Later... (Later...) 8 154a Drive Thru (De Krab-Drive)
92 Just Then... (Op dat moment...) 8 154a Drive Thru (De Krab-Drive)
93 Brief Construction Montage (Wat nu volgt is een beknopte weergave van de gebeurtenissen) 8 155a A Friendly Game (Hole-in-one)
94 Brief Construction Montage (U heeft vast genoten van deze beknopte weergave van de gebeurtenissen) 8 155a A Friendly Game (Hole-in-one)
95 Meanwhile, Back In The Lowlands... (Ondertussen...) 8 156 Frozen Face-Off (Gekijf in de kou)
96 One Frozen Wasteland Later... (Enkele koude momenten later...) 8 156 Frozen Face-Off (Gekijf in de kou)
97 One Hour Later (1 uur later) 8 160a Patrick's Staycation (Thuis op vakantie)
98 5 Hours Later... (5 uur later...) 8 160a Patrick's Staycation (Thuis op vakantie)
99 Two Days Later.... (2 dagen later....) (Short) (Short) Sandy's Vacation in Ruins (Short)
100 Later, in the void... (Later, in het vacuüm) 8 162 Ghoul Fools (Spookachtig Gestoord)
101 Approximately 10 Hours Later... (Ongeveer 10 uur later...) 8 163b Plankton's Good Eye (Twee oog Plankton)
102 Early the Next Morning... (De volgende ochtend vroeg...) 8 166b The Way of the Sponge (Zo doet een sponsman dat)
103 One Shift Later... (Een halve werkdag later...) 8 168a Restraining SpongeBob (Straatverbod voor Spongebob
104 Two Weeks Later... (2 weken later...) 8 169a Are You Happy Now? (Mooiste herinnering)
105 Eleven Minutes Later... (11 minuten later...) 8 169b Planet of the Jellyfish (Allemaal voor de kwallenvissen
106 Five Minutes Later... (5 minuten later...) 8 170a Free Samples (Nieuwe krabburgers)
107 A Lot of Boring Math Later... (Een heleboel saaie cijfertjes later...) 8 174b For Here or to Go (Meenemen of Hier Opeten?)
108 Twenty-Four Hours Later... (24 uur later...) 8 176b Chum Fricassee (Visragout)
109 One Week Later... (1 week later...) 8 176b Chum Fricassee (Visragout)
110 One Long Angry Line Later... (Een lange en boze rij later...) 8 178 Hello Bikini Bottom! (Hallo Bikinibroek)
111 Twenty Years Earlier... (20 jaar eerder...) 9 181a License to Milkshake (De Milkshake-vergunning)
112 72 Hours Later... (72 uur later...) 9 181b Squid Baby (De inktvis baby)
113 Two Hours Later (2 uur later) 9 187a Don't Look Now (Niet Kijken!)
114 Just Then... (Maar dan...) 9 188b Yeti Krabs (De Yeti-krab)
115 ...By Sheer Coincidence... (...Eigenlijk stomtoevallig...) 9 188b Yeti Krabs (De Yeti-krab)
116 The Next Morning... (De volgende morgen) 9 189 SpongeBob You're Fired (SpongeBob vliegt de laan uit)
117 Montage (Montage) 9 191b The Executive Treatment (De leidinggevende behandeling)
118 The Next Morning... (De volgende morgen...) 9 193a Sanctuary! (Opvangcentrum!)
119 Many Tic Tacs Later... (Vele boter kazen later...) 9 194a Patrick! The Game (Patrick! Het spel)
120 Flashback (Flashback) 9 195b Larry's Gym (Sportschool Leendert)
121 End of Flashback (Einde van de Flashback) 9 195b Larry's Gym (Sportschool Leendert)
122 The Next Evening... (De volgende avond...) 9 195b Larry's Gym (Sportschool Leendert)
123 One Hour Later... (1 uur later...) 9 197a Mall Girl Pearl (Parel het winkelmeisje)
124 The Next Day... (De volgende dag...) 9 200 Goodbye, Krabby Patty? (Vaarwel Krabburger?)
125 Later... (Later...) 9 200 Goodbye, Krabby Patty? (Vaarwel Krabburger?)
126 4 to 6 Days Later... (4 tot 6 dagen later...) 9 202b Snail Mail (Slakkenmail)
127 4 to 6 More Days Later... (Weer 4 tot 6 dagen later...) 9 202b Snail Mail (Slakkenmail)
128 The Next Morning... (De volgende ochtend...) 9 203a Pineapple Invasion (Ananas invasie)
129 Moments Later... (Momentje later...) 9 203a Pineapple Invasion (Ananas invasie)
130 More Moments Later... (Meer momentjes later...) 9 203a Pineapple Invasion (Ananas invasie)
131 One Semester Later... (1 semester later...) 9 203b Salsa Imbecilicus (Salsa Imbecilicus)
132 Graduation Day (Diploma-uitreiking) 9 203b Salsa Imbecilicus (Salsa Imbecilicus)
133 One Hour Later... (1 uur later...) 10 205b Mermaid Pants (Meermanpants)
134 Five Minutes Later... (5 minuten later...) 10 206b Code Yellow (Code Geel)
135 80,000 Impressions Later... (80.000 impressies later...) 10 207a Mimic Madness (Mimiek waanzin)
136 3,000 Wup-Poos Later... (3000 woep-poes later...) 10 207b House Worming (House Worming)
137 Soon After... (Even later...) 10 207b House Worming (House Worming)
138 Later... (Later...) 10 208a Snooze You Lose (Slapend verliezen)
139 Moments Later... (Even later...) 10 208a Snooze You Lose (Slapend verliezen)
140 Later... (Later...) 10 208a Snooze You Lose (Slapend verliezen)
141 The Next Morning... (De volgende morgen...) 10 209a SpongeBob's Place (SpongeBob's Place)
142 Many Unbearable Hours Later... (Vele ondraglijke uren later...) 10 209b Plankton Gets the Boot (Plankton krijgt de bons)
143 82 Kilometers Later... (82 kilometer later...) 10 211a Plankton Retires (Plankton gaat met pensioen)
144 A Little Later... (Short) (Short) Bike Safety Tips (Short)
145 3 Hours Later... (3 uur later...) 10 214b Out of the Picture (Uit beeld)
146 One Season Later... (1 seizoen later...) 11 216b The Clam Whisperer (De schelpenfluisteraar)
147 Many Secret Patties Later... 11 222a Krabby Patty Creature Feature (Monsterlijke Krabburgers)
148 Moments Later... 11 222a Krabby Patty Creature Feature (Monsterlijke Krabburgers)
149 One Nap Later... (Eén dutje later...) 11 224a Squid Noir (Inktvis Noir)
150 One Very Long Digestive Tract Later... (Eén enorm lang spijsverteringkanaal later...) 11 224b Scavenger Pants (Aasjachtpants)
151 Six Months Later... (6 maanden later...) 11 224b Scavenger Pants (Aasjachtpants)
152 One Pathetic Sob-Story Later... 11 228b Grandmum's the Word

Uitgave[bewerken | brontekst bewerken]

  • Van de serie zijn er 65 dvd's verschenen waarvan er 47 dvd's in het Nederlands zijn verschenen en er 18 dvd's nog niet zijn uitgebracht in het Nederlands.
  • De eerste speelfilm is in twee edities uitgebracht.
  • De dvd, SpongeBob SquarePants - De grote arreslee race & SpongeBob SquarePants - SpongeBob vliegt de laan uit, staan op de Engelse uitgave andere afleveringen dan op de Nederlandse uitgave.
Nummer Titel Aantal afleveringen op dvd Seizoen Aflevering (Serie) Aflevering (Titel) Verschijningsdatum dvd Vlag van Verenigde Staten
1 SpongeBob SquarePants - Mee naar benee 9 1, 3 51
7a
56
16
43a
6a
1c
SpongeBob's house party
Klaar-over
Plein vrees
Valentijnsdag
Octo is om
Meerminman & Mosseljongen
Op de thee bij Sandy
Het papier
De wedergeboorte van meneer Krabs
28 januari 2003
2 SpongeBob SquarePants - Pret onder water 9 1, 2, 3 59
3b
4b
15b
20b
12a
23b
21a
27a
De spons die wil vliegen (de verloren episode)
Plankton!
Vaarschool
Het schuim
Meerminman & Mosseljongen 2
De chaperonne
Opblaasmaatje
Je veter zit los
Winterslaap
4 maart 2003
3 SpongeBob SquarePants - Hink-Stap-Plons 10 1, 2, 3 31
23a
9b
49b
29b
22b
43b
15a
26b
Meerminman & Mosseljongen 3
Grote roze verliezer
Andersomdag
Stand-up Spongebob
Slaap schelpje slaap
Gedumpt
Dochter de baas
Een pak slaag
Bedtijd
Octostad
29 juli 2003
4 SpongeBob SquarePants - Kerstmis met SpongeBob 9 1, 2, 3 28
37a
46a
29a
45a
52a
47a
5a
8b
Kerstmis wie?
Uitstel
Sneeuwballeneffect
Hoe idioten overleven
Meerminman & Mosseljongen 4
Chocola met noten
Gezien op TV
Pizzabezorging
De piepende laarzen
30 september 2003
5 SpongeBob SquarePants - Duikt in het diepe 10 1, 2, 3 39b
2a
21b
60
38b
26a
36b
49a
32b
De frituurspelen
Bellenkraam
Octo's vrije dag
SpongeBob en de wurger
Top of the fops
Maker onbekend
Kusjes van oma
Krokante liefde
Krab Borg
Druk
6 januari 2004
6 SpongeBob SquarePants - Terug naar de oertijd 9 1, 2, 3 54
9a
19a
37b
25b
40a
55a
58b
48b
SpongeBob V.C. (vóór comedy)
KwallenBob
1 april
Ik sta naast een oen
De kleurenburger
Staking
De grote slakkenrace
Planktons leger
Het vijfsterrenrestaurant
9 maart 2004
7 SpongeBob SquarePants - SpongeBob de strandwacht 8 1, 2, 3 41b
4a
18b
32a
39a
44a
45b
53b
De strandwacht
Een verre buur is beter dan een goede vriend
Kleintje
Druk
Kwallenjager
De verschrikkelburger
Zitten
De blauwe mossel
1 juni 2004
8 SpongeBob SquarePants - Spons zoekt werk 8 3 50
47b
58a
57
53a
55b
De Krokante Krab trainingsvideo
Heb je wat geld voor me?
Verloren identiteit
Krabby Land
Natte schilders
De nieuwe leerling
Midlife schaaldier
Het kampeerverhaal
2 november 2004
9 SpongeBob SquarePants - Thuis in de ananas 8 1, 2 5b
35b
40b
2b
8a
10a
11a
12b
Eigen ananas is goud waard
Band sukkels
De stierworm
De gescheurde broek
Raket naar de maan
Cultuurschok
SpongeBob Spierbundel
Werknemer van de maand
4 januari 2005
10 SpongeBob SquarePants - Waar is Gerrit? 6 3, 4 63
62
64
55a
Heeft u deze slak gezien?
Het verloren matras
Krabs versus Plankton
Goede buren
De grijpbak
De grote slakkenrace
15 november 2005
11 SpongeBob SquarePants - Terug in de tijd 6 4 66
65
67
68
Ridder SpongeBob en de draak
De overname
De lachklier
Meerminman & Mosseljongen 6
Aangetrouwde vijand
Patrick betweter
21 februari 2006
12 SpongeBob SquarePants - Karate Eiland 7 4 68b
69
70b
72b
71b
73a
OctBob TentakelPants
Krokante Toren
Juf Puff, u bent ontslagen
Spook te gast
Doe een wens
Karate eiland
Een nieuwe weg
18 juli 2006
13 SpongeBob SquarePants - Een walvis van een verjaardag 7 4 72a
71a
70a
73b
74
75b
Het is niet enkel goud dat blinkt
Een kanon van een verjaardag
Broodje aap
De gekke slakkenziekte
Mislukte vakantie
Als door een pruik getroffen
De operatie
31 oktober 2006
14 SpongeBob SquarePants - SpongeBob's Atlantis Squarepantis 7 5 92
88
89
93a
Atlantis SquarePantis
Geld regeert
SpongeBob en de Krabburgermachine
Kramp!
De Krokante spons
Een liedje van Patrick
Kijk eens naar het vogeltje
13 november 2007
15 SpongeBob SquarePants - Allerliefste Krabbie 7 5 87a
90a
94
91b
90b
93c
Allerliefste Krabby
De vlo
Meerminman tegenover SpongeBob
De grote wisseltruc
De donut
Blackjack
Blauwogige spons
29 januari 2006
16 SpongeBob SquarePants - Plaag van het wilde westen 7 5 96
90c
93b
95
97
Sheriff SpongeBuck
Het vuile bord
Patrick betaalt niet
Zon-zon eiland
Eten of gegeten worden
20.000 Krabburgers onder zee
De slag om Bikinibroek
15 april 2008
17 SpongeBob SquarePants - WieBob WaarPants 6 5 98
91a
99
100
Wat is er gebeurd met spongebob?
Het goe-goe gas
De 2 gezichten van Octo
SpongeHenge
Verbannen in Bikinibroek
Stanley S. SquarePants
14 oktober 2008
18 SpongeBob SquarePants - Spongicus 8 6 103
101
102
104
Spongicus
De symfonie in au majeur
Tv Show Huis en Haard
Rock-'n-Roll bende
Gelddorst
Beginneling op zee
Niet normaal meer
Foetsie
27 januari 2009
19 SpongeBob SquarePants - SpongeBob en de grote golf 7 6 111
106
107
108
Het geheim van Kahuna Laguna
Leven als Leendert
Zon bleek
Octo de reus
Neusloos
De diefstal
De vaste klant
3 maart 2009
20 SpongeBob SquarePants - 10 leukste momenten 11 1, 2, 3, 5 1c
6a
10a
14b
41a
43a
36a
48a
86a
28
1a
Op de thee bij Sandy
Meerminman & Mosseljongen
Cultuurschok
Broodje Karate
Hoe het is om meneer Krabs te zijn
Octo is om
Kerkhofwerktijden
Niet voor doetjes
Achtbaanhelden
Kerstmis wie?
Hulp gevraagd
9 juni 2009
21 SpongeBob SquarePants - Als je broek maar goed zit 8 6 116
105
109
110
Als je broek maar goed zit
Octo op bezoek
De splinter
Glij fluiten
Vaarschoolmaatjes
Het Krabburgerdagblad
Het pyjamafeest
Mooie Gerrit
21 juli 2009
22 SpongeBob SquarePants - Vast in de vriezer 5 6 123
124
112
113
Vast in de vriezer
Gat in de hand
Koorknapen
De Krokante Krakers
De kaart
10 november 2009
23 SpongeBob SquarePants - Viking avonturen 8 6 114
125
115
117
Vikingmaat
Spijbelen
De Storm
De Maatgrotten
Opa Roodbaard
De Inktvis-club
Sjoelbakhelden
Professor Octo
2januari 2010
24 SpongeBob SquarePants - Op de barricades 7 6, 7 134
118
119
120
Op de barricade
Hondwormen
PC Scheiding
Goedgelovige Spongebob
Volgeboekt
Geen pet voor Pat
De verduivelde speelgoedwinkel
16 maart 2010
25 SpongeBob SquarePants - De strijd met Triton 7 6, 7 126
121
122
127
Het feest van Neptunus
Zandkastelen in het zand
Oost west, thuis best
Aas is gaas
Eencellig jubileum
Tentakelvisie
Dansles
13 juli 2010
26 SpongeBob SquarePants - Legendes uit Bikinibroek 6 7 140
141
142
Het monster dat Bikini Broek bezocht
De Bikini Broek driehoek heet je welkom
De hoofdafvoer
Diepzeeboefjes
Sponge-kano
De vloek van de heks
16 november 2010
27 SpongeBob SquarePants - De op hol geslagen trein 7 7 143
128
129
130
De op hol geslagen trein
Groeistuip
Door de mangel
Een kijkje in de keuken met Sandy
Van binnenuit
Een spannende wedstrijd
De wc spons
8 maart 2011
28 SpongeBob SquarePants - Helden van Bikinibroek 8 7 135
131
132
136
Terug in het verleden
De boevenclub voor schurken
Houd Bikini Broek schoon!
Een vriend voor Gerrit
Eerlijk zullen we alles delen
Krab krent
Een dag zonder tranen
Vakantiebaantje
14 juni 2011
29 SpongeBob SquarePants - Op de vlucht 7 7, 8 159
160
161
147
Het SquarePants familieuitje
Thuis op vakantie
Op Plankton cruise
Vakantie op de maan
Meneer Krabs neemt vakantie
Verstoppen en dan zien we wel
Gekke Gerrit
20 september 2011
*30 SpongeBob SquarePants - De grote arreslee race 7 7, 8 156
137
138
139
Gekijf in de kou
Trek in Plankton
Gerrit is verliefd
Het Drama
De rodeo
Oma's geheime recept
De geur van geld
10 januari 2012
31 SpongeBob SquarePants - Monsterlijk gestoord 7 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 162
133a
70b
56b
17a
21a
88a
Spookachtig Gestoord
De vloek van Bikini Broek
Spook te gast
De wedergeboorte van meneer Krabs
Arrgh!
Je veter zit los
Geld regeert
28 augustus 2012
32 SpongeBob SquarePants - Kerstfeest 7 7 175
151
152
150
Het kerstfeest van de klieren
De nieuwe buurman
Octo en de liefde
Grote zus Sam
Perfecte Chemie
De Krokante hond
De wrak van de Mauna Loa
6 november 2012
33 SpongeBob SquarePants - Grootste Kah-Rah-Tay 8 8, 9 183b
166b
165a
167a
179
172a
173b
De karatemeester
Zo doet een sponsman dat
SpongeBob past op
De Krabburger die Bikinibroek opat
Extreme pokken
Het eekhoornrecord
Strand snuit!
De Crashrally
15 januari 2013
34 SpongeBob SquarePants - Wanhoop in de diepte 8 8 153
154
155
157
Het bedrijfsongeval
De flap burger
De Krab-Drive
Laat los, blijf koel
Hole-in-one
Sentimentele troep
Patrick wordt volwassen
De spreekbeurt
18 februari 2013
35 SpongeBob SquarePants - De Fan 7 7, 8 158
168a
145
133b
164a
De fan
Straatverbod voor Spongebob
Popogen
Toekomstblik
Octo's tiki land
Octo in klarinetland
Parel en de eendenmossel
20 mei 2013
36 SpongeBob SquarePants - SpongeBob op tournee 7 7, 8 178
165b
146
166a
164b
167b
Hallo Bikinibroek
Easy-JAzz-Kikkers in Bikinibroek
De oorwurm
Zuurstof bubbels
Oppas Patrick
Glimmy Bubble
De ruwe kant
5 augustus 2013
37 SpongeBob SquarePants - Patrick Squarepants 14 2, 3, 4, 7, 8 23a
35a
37b
53a
66
68a
75b
77a
80b
144b
152a
157a
158b
164b
Grote roze verliezer
De geheime doos
Ik sta naast een oen
De nieuwe leerling
Ridder SpongeBob en de draak
Patrick betweter
Patricia
Tranen met tuitenwissers
De gift van gom
Karate ster
Grote zus Sam
Patrick wordt volwassen
Poppenogen
Oppas Patrick
14 januari 2014
*38 SpongeBob SquarePants - SpongeBob vliegt de laan uit 7 8, 9 189
170a
171a
174b
176b
177b
168b
SpongeBob vliegt de laan uit
Nieuwe Krabburgers
Karen 2.0
Meenemen Of Hier Opeten?
Visragout
De Petitie
Een fiasco!
29 april 2014
39 SpongeBob SquarePants - Onderwatersport 12 1, 2, 6, 8, 9 179a
39b
14b
155a
3a
173b
117a
113a
106a
154b
27a
11a
Extreme pokken
De frituurspelen
Broodje Karate
Hole-in-one
Kwallenvissen
De Crashrally
Sjoelbakhelden
De Krokante Krakers
Leven als Leendert
Laat los, blijf koel
Winterslaap
SpongeBob spierbundel
19 mei 2014
40 SpongeBob SquarePants - Vrienden van Bikinibroek 7 7, 8 133a
144
148a
149a
171b
177a
De vloek van bikinibroek
Onder Bikinibroek
De karatester
Het meesterwerk
Ken je beste vriend?
Slapeloze nachten
De goede naam van de krabburger
21 juli 2014
41 SpongeBob SquarePants - Het kwam uit de Goo Lagune 7 7, 8, 9 185
169b
148b
183a
187a
176a
147a
Goe Ballen
Allemaal voor de kwallenvissen
Daar komen de slakken
Ah, zee-egel!
Niet kijken!
De Bende van Plankton
Verstoppen en daarna zien we wel
15 oktober 2014
42 SpongeBob SquarePants - De avonturen van SpongeBob SquarePants 9 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 180a
163a
6a
20b
31a
45a
52b
67b
94b
De Patrickman
Meerminman en Mosseljongen - Het begin
Meerminman & Mosseljongen
Meerminman & Mosseljongen 2
Meerminman & Mosseljongen 3
Meerminman & Mosseljongen 4
Meerminman & Mosseljongen 5
Meerminman & Mosseljongen 6
Meerminman tegenover SpongeBob
22 september 2015
43 Spongebob SquarePants - De boeven van Bikinibroek 8 8, 9 184
186
187b
182a
188b
170b
De ontsnapping
Spot!
De keukenspetter!
Rusty Rikkens
De dagboekcrimineel
Yeti-Krab
De Bonus
Bouwval gezocht
8 februari 2016
44 Spongebob SquarePants - Handschoenland voor altijd 10 1, 5, 7, 8, 9 17b
86a
146a
149b
172b
169a
173a
182b
180b
188a
Wachten op de bus
Achtbaanhelden
De ruwe kant
De handschoentunnel
Handschoenland, rust in vrede
Mooiste herinnering
Inktvisziekte
Bumper aan bumper
Het balletje van Gerrit
Kenny de kat
5 november 2015
45 Spongebob SquarePants - Krabben dagen 8 9 192
190
193
181a
191b
Ga erbij zitten
Bedrijfspicknick
Leraar Saus
Wat eet Patrick op?
Verdwaald in Bikinibroek
De Milkshake-vergunning
De leidinggevende behandeling
Opvangcentrum!
2 juni 2016
46 Spongebob SquarePants - Spongebob Longpants 8 9 195
181b
191a
194
196
Spongebob Longpants
Sportschool Leendert
De Inktvis Baby
Octo plus één
Het Riool van Bikinibroek
Getrouwd met Geld
De vissenkom
Patrick! Het Spel
22 september 2016
47 Spongebob SquarePants - Kustverhaal 8 9 198
199
201
197
Haaien tegen inktvissen
Stom en rijkdom
De nootmerrie van Sandy
IdemBob DitoPants
Parel het winkelmeisje
Verkocht!
Twee duimen omlaag
Bulletinbord
1 maart 2017

Gastpersonages uit Het Huis Anubis[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur/actrice Afleveringen Seizoen Periode
Verpleegster van Sarah Marijke Schipper 12, 45 1 2006
Meneer Berkema ? 17-18 1 2006
Jan/Ziende leeuw Serge Adriaensen 26-27 1 2006
Schoonmaakster ? 29 1 2006
Franse toerist in het park ? 35 1 2006
Overvallers in het park ? 35 1 2006
?
Danser in het verzorgingstehuis Ricardo Sibelo 36 1 2006
Meneer Zeelenberg Vlag van België Erik Burke 42-45 1 2006
Vrouw van het uitzendbureau ? 44 1 2006
Harry van Swieten Vlag van Nederland Ton Feil 47-48, 145 1, 2 2006, 2007
Verpleegster van Rufus Jennie Hesseling 52, 54-55 1 2006
Spiros Flikflakus Russel Hekster 52, 53-57 1 2006
Jurylid van de sportbeurs Arend Edel 55-57 1 2006
Schilders in de gymzaal ? 55-56 1 2006
?
Vader van een auditant Mike Kuyt 56 1 2006
Auditanten ? 56 1 2006
?
Jufrouw Knaap Bodil de la Parra 67-70 1 2007
Dokter ? 69 1 2007
Bezorger van het orgel ? 78-79 1 2007
Nabila Baklava Vlag van Nederland / Vlag van Marokko Dunya Khayame 80-83 1 2007
Verpleegster van Sarah Joanne Telesford 89-90 1 2007
Swetlana Lamasadu Sanne Vogel 93 1 2007
Begrafenisambtenaar ? 94 1 2007
Jan Fontein Vefa Ocal 95-99 1 2007
Indiase bezorger van de slang ? 97 1 2007
Bezorger op school ? 102 1 2007
De Grootprior (stem) ? 105, 114 1 2007
jonge Zeno Terpstra ? 113 1 2007
jonge Sarah Winsbrugge Hennegouwen Vlag van Nederland Amber van der Sande 113-114 1-4 2006-2009
Ewout Winsbrugge Hennegouwen ? 114, 226 1-2 2007
Ewout Winsbrugge Hennegouwen (stem) Cees van Ede 116, 257-258, 290 1-3 2007-2008
Julia Winsbrugge Hennegouwen ? 114 1 2007
Toetanchamon ? 116, 234, 404 2, 4 2007-2008, 2009
Ziekenhuis verpleegster Saar Bressers 121-122, 131, 157, 172 2 2007
Aurelia Pendel (Mevrouw Pendel) Anke Jansen 124 2 2007
Koos ? 136 2 2007
Tina ? 136 2 2007
Boze man in het winkelcentrum ? 136 2 2007
Jucille Flinter Botton Ingeborg Ansing 137 2 2007
Balletjuf Christel ? 140 2 2007
Brandweercommandant Ed Nouwen 149 2 2007
Opzichter begraafplaats ? 167-168 2 2007
Marc Plaats (Lotuszaad verkoper) Erik Berg 170 2 2007
Ambulancier ? 175-176 2 2008
Ziekenhuis verpleegster Bettina Berger 177-184 2 2008
Ziekenhuis dokter ? 177 2 2008
Eigenaar van de schuur Charley Pasteleurs 179 2 2008
Ziekenhuis dokter Jeroen Rienks 182, 210, 221, 227 2 2008
Ziekenhuis verpleegster ? 183-184 2 2008
Controleur Q. Slinks van de IHPI Erik Koningsberger 192-193 2 2008
Meneer Cornelissen Vlag van Nederland Howerd van Dodemont 194-234 2 2008
Muzikale tweeling Vlag van België Laurine Aurelie 200-202, 207-208 2 2008
Marie-Laure
Meneer Duo Vlag van Nederland / Vlag van België Robert de la Haye 200-208 2 2008
Elektricien Erik Koningsberger 204-205 2 2008
Dr. Anders Plof Bart Poulissen 204, 213-216 2 2008
Maarten Menschot ? 204-205 2 2008
Floris Leonardus (Meneer F.L.Uit) ? 204-208 2 2008
Dansleerkracht Mevrouw Doorzee YvonJane van Leeuwen 205 2 2008
Taxichauffeuse ? 207 2 2008
Boze man (Russisch impresario Igor Molotovski) ? 208 2 2008
Fons Baatman ? 211-212 2 2008
Moeder van deelnemer Pugna Fysica ? 214 2 2008
Vader van deelnemer Pugna Fysica ? 214 2 2008
Deur-aan-deur verkoper (Stofzuigerverkoper), Siebe Stoffersma Dennis Stroucken 220-221 2 2008
Dhr. De Gier Erik Koningsberger 220-231 2 2008
Diplomaat Allel El-Berkani 220-221 2 2008
Sanne Zeelenberg ? 225-230 2 2008
vader van Zeno Terpstra Vlag van Nederland Hero Muller 226 2 2008
grootvader van Raven van Prijze Vlag van Nederland Hugo Metsers jr. 226 2 2008
Victor Emanuel Rodenmaar (grootvader) Vlag van Nederland Walter Crommelin (34-35-38-45-46) - 226 2 2008
Gastheer van de opera ? 227 2 2008
Fotografe van het pretpark ? 231 2 2008
Bewakingsagent luchthaven Vlag van Nederland Louis van Beek 236-237 3 2008
jonge Victor Emanuel Rodenmaar Junior Cyriel Verstraete 239 3 2008
Meneer Rosenbergh (stem) ? 241 3 2008
Maximillian (Mad Max) ? 247 3 2008
Professor Neutrino ? 248-249 3 2008
Sylvia de Boer Sanne Verhoeven 253-255 3 2008
Kas Nova Rens Ciggaar 264-269 3 2008
Onschuldige leerling ? 272-273 3 2008
Kandidaat-date voor Trudie: Een vrouw ? 274 3 2008
Kandidaat-date voor Trudie: Een man ? 274 3 2008
Kandidaat-date voor Trudie: goochelaar Richard Stooker 274 3 2008
Nico Hamer Mike Meijer 279-280-282 3 2008
Paulo Panini Vlag van Nederland Rene van Asten 288-290 3 2008
Ambulancier Franky van Dorst 305 3 2008
Dr. Geert van Assche Rob Spierenburg 305-311, 314-317 3 2009
Ziekenhuis dokter ? 307 3 2009
Verpleegster van Zeno Terpstra ? 319 3 2009
Meneer Ruitenburg ? 319-320 3 2009
Mevrouw Ruitenburg Natasja van Tilburg 319-320 3 2009
Medicijnbezorger ? 320-321 3 2009
Ziekenhuis verpleegster ? 331 3 2009
Zahir Taybi Abdembi Azzaoui 365-368 4 2009
Eigenaar van de kwekerij ? 373-374 4 2009
Schoolkrant kandidaat: Een jongen Yuri de Koning 374, 377 4 2009
Schoolkrant kandidaat: Een meisje ? 374, 377 4 2009
Schoolkrant kandidaat: Een jongen ? 374 4 2009
Schoolkrant kandidaat: Een meisje ? 374 4 2009
Schoolkrant kandidaat: Een jongen ? 374 4 2009
Advocaat van Marijke ? 384 4 2009
ICT-medewerkster op school ? 386 4 2009
Goochelaar ? 392 4 2009
Schoonspringster Anna Vlag van Nederland Liza Sips (396)-397 4 2009