Geert Schrijvers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Geert Schrijvers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1971
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Genre(s) HaFaBramuziek
Beroep componist, dirigent, musicoloog en klarinettist
Instrument(en) klarinet
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Geert Schrijvers (1971) is een Nederlands componist, dirigent, musicoloog en klarinettist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Schrijvers studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht in Utrecht en HaFa-directie aan het Rotterdams Conservatorium in Rotterdam. Van het laatste conservatorium kreeg hij in 2003 zijn Groot Diploma.

Als dirigent is hij bezig bij verschillende orkesten, onder andere sinds 2006 als tweede dirigent bij de Koninklijke Harmonie "Pieter Aafjes", Culemborg en dirigent van het harmonieorkest van de Muziekvereniging "De Phoenix", Wateringen, dirigent van de Koninklijke harmonie "Cecilia", Princenhage, dirigent van Harmonie "Sint Caecilia", Schipluiden, dirigent van het Fanfareorkest "Pius X", Poeldijk en als dirigent van het Groot Harmonie Orkest van Koninklijk Erkend Harmonie Kaatsheuvel.

Verder is hij ook als componist en arrangeur werkzaam. Schrijvers behoort tot het bestuur van de stichting “Original Winds”, een stichting die wil laten zien dat blaasmuziek in alle gedaantes een overduidelijk bestaansrecht heeft en deze wil combineren met andere kunstvormen. Naast verschillende bewerkingen van werken uit de klassieke muziek heeft hij ook zelf gecomponeerd. Veel van zijn werken worden uitgegeven door uitgeverij Molenaar.