George Jung

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

George Jacob Jung (Weymouth (Massachusetts), 6 augustus 1942) was een van de grootste drugssmokkelaars uit de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw.

Biografie[bewerken]

Jung begon met het verkopen van marihuana aan de kust van Californië. Hij verkocht goed en kreeg al snel de bijnaam Boston George. Na een tijd was hij moe van altijd het werk te doen als tussenpersoon. Dus ging hij op zoek naar de bron, die hij vond in Mexico. Hij ging marihuana smokkelen met een vliegtuig dat hij had gestolen op een privé-vliegveld in Cape Cod en vloog zo naar Puerto Vallarta, Mexico. Op het hoogtepunt van zijn carrière verdienden George en zijn compagnons zo'n $ 250.000 per maand. In 1974 werd George in Chicago gearresteerd met 300 kg marihuana. Hij werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf waarvan hij er 2 jaar uitzat in de federale gevangenis in Danbury, Connecticut.[1] In Danbury leert hij zijn celgenoot Carlos Lehder kennen. Lehder stelt George Jung voor aan het Medellínkartel van Pablo Escobar.[2]

George Jung ging cocaïne smokkelen van Pablo's Ranch naar Florida en verdiende $ 10.000 per kilo cocaïne. Vervolgens smokkelde George de drugs naar Californië naar zijn "Californië Connectie", waarvan alleen George wist wie het was. Na aandringen door Carlos Lehder vertelde hij wie de "Californië Connectie" was, namelijk Richard Barile. Nu Carlos wist dat het Barile was, zette hij George Jung buitenspel. Jung stopte met het smokkelen van drugs en had nu meer dan 60 miljoen dollar verdiend. Later in 1987 werd George in het bijzijn van zijn familie gearresteerd in zijn huis in Nauset Beach, Massachusetts.

Hij is enige tijd voortvluchtig, maar hij wordt snel weer opgepakt bij een door de FBI opgezette deal. Jung wil getuigen tegen zijn vroegere kompaan Carlos Lehder die is opgepakt door de CIA. Na zijn getuigenis wordt hij vrijgelaten.[3] Carlos Lehder wordt veroordeeld tot levenslang plus 135 jaar. George werkt een aantal jaar. Maar in 1994 gaat hij zich wederom bezighouden met het smokkelen en dealen van marihuana. Hij contacteert zijn oude Mexicaanse smokkelpartner, maar het loopt mis. Boston George wordt opnieuw gearresteerd, dit keer met 796 kg cocaïne. Hij wordt veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en verblijft in het Instituut La Tuna in Anthony, Texas. Zijn vrijlating was gepland voor 27 november 2014. Hij is uiteindelijk vervroegd vrijgelaten op 6 juni 2014.

Film[bewerken]

In 2001 verscheen de film Blow over het leven van George Jung met in de hoofdrol Johnny Depp als George Jung en met Penélope Cruz als zijn echtgenote.

Referenties[bewerken]

Externe link[bewerken]