Georgia Cyclone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Twisted Cyclone
Georgia Cyclone.jpg
Algemene informatie
Type Hybride achtbaan
Bouwer(s) Rocky Mountain Construction
Opdrachtgever Six Flags Over Georgia
Status Geopend
Opening Georgia Cyclone: maart 1990 Twisted Cyclone: 25 mei 2018
Sluiting Georgia Cyclone: 30 juli 2017
Eigenschappen
Topsnelheid 80,5 km/h
Baanlengte 731,5 meter
Baanhoogte 29 meter
Ritduur 1 minuut en 48 seconden
Treinen 2
Capaciteit 1200 personen per uur
Website
Twisted Cyclone op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Twisted Cyclone is een Hybride achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Six Flags Over Georgia. De baan is een ombouw van Georgia Cyclone. Georgia Cyclone werd geopend in maart 1990 en was gebouwd door Dinn Corporation. De minimale lengte om in de Twisted Cyclone te mogen is 1,22 meter. De achtbaan lag in het themagebied 'British Section'. De oorspronkelijke Georgia Cyclone was een kopie van de Coney Island Cyclone op Coney Island.

Algemene informatie[bewerken]

De Georgia Cyclone had een baanlengte van 910 meter en een hoogte van 29 meter. De achtbaan haalde een maximale snelheid van 80,5 kilometer per uur en de rit duurde één minuut en 48 seconden. Op de achtbaan reden twee treinen met elk zes karretjes. De capaciteit van de attractie is 24 personen en de capaciteit per uur was 1200 personen.

Sluiting[bewerken]

In het seizoen van 2017 werden er groene markers op de footers van de baan gezien. Het rumoer ging rond dat de baan zou sluiten om een RMC make-over te krijgen, maar er gingen ook geruchten dat de baan volledig tegen de grond ging. Op 30 juli 2017 werd Georgia Cyclone gesloten.