Naar inhoud springen

Ger Snijkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gerardus (Ger) Johannes Maria Elisabeth Snijkers (Schaesberg, 7 februari 1963) is een Nederlands CBS methodoloog, en voormalig hoogleraar methodeleer van bedrijfsonderzoek aan de Universiteit Utrecht.

Snijkers studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam van 1981 tot 1987. In 1987-88 behaalde hij hier tevens zijn propedeuse in wiskunde. In 2002 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht bij Joop Hox op het proefschrift Cognitive laboratory experiences: on pre-testing computerised questionnaires and data quality.

Snijkers begon in 1987 als onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Voorburg op de afdeling statistische methoden. Vanaf 1992 werkte hij bij het CBS in Heerlen aan onderzoek naar vragenlijsten, vanaf 1997 als projectleider, en vanaf 2000 als manager onderzoek en ontwikkeling. Van 2006 tot 2011 was hij aangesteld als hoogleraar methodeleer van bedrijfsonderzoek aan de Universiteit Utrecht. Snijkers is verder betrokken bij de "Interuniversity Graduate School of Psychometrics and Sociometrics" (IOPS).

Snijkers werkte mee aan diverse rapporten, boekwerken en artikelen[1]. Een selectie: