Gerardus Louis Cornelis van Rossen Hoogendijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gerardus Louis Cornelis van Rossen Hoogendijk.

Gerardus Louis Cornelis van Rossen Hoogendijk (Vlaardingen, 26 oktober 1854 - Amsterdam, 30 juli 1908) was een Nederlands jurist en burgemeester van Dinxperlo en van Maurik.

Opleiding[bewerken]

Van Rossen Hoogedijk volgde het gymnasium en schreef zich in 1873 als student in de rechten aan de Leidse Hogeschool in. Hij promoveerde tot doctor op de dissertatie Avis du Conseil d'État du 30 mars 1808, sur les cas dans lesquels la rectification des Registres de l'État civil par les Tribunaux n'est pas nécessaire, en Art. I der Wet van 16 mei 1829, Stbl. No. 33.

Loopbaan[bewerken]

Van Rossen Hoogedijk liep stage bij de burgemeester van 's-Heerenberg Baron van Hugenpoth tot Aerdt en werd secretaris der administratie van die gemeente. Van 1885 tot 1891 was hij burgemeester van Dinxperlo en daarna tot 1893 van Maurik. In laatste genoemde plaats zette hij de Hulpvereniging voor de burgerlijke gemeente Maurik op. Later werd hij benoemd tot hogere ambtenaar ter secretarie van Amsterdam. Hij werkte eerst op de afdeling Financiën en later bij de afdelingen Onderwijs en Armwezen en was gedurende enige tijd chef van de afdeling Militaire Zaken.