Gerry (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gerry
Regie Gus Van Sant
Producent Dany Wolf
Scenario Casey Affleck
Matt Damon
Gus Van Sant
Hoofdrollen Matt Damon
Casey Affleck
Muziek Arvo Pärt
Distributie THINKFilm
Première 14 februari 2003
Speelduur 103 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 3.500.000 $
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Gerry is een film uit 2002 in een regie van Gus Van Sant, naar een scenario en gespeeld door Matt Damon en Casey Affleck. De film werd met een kleine ploeg gedraaid in Argentinië, Death Valley en de Bonneville-zoutvlakte, in een semi-geïmproviseerde stijl. De film is opgedragen aan Ken Kesey. Het is de eerste van een trilogie van Van Sants "Death Trilogy", drie films gebaseerd op waargebeurde overlijdensverhalen.

De film is grotendeels geïmproviseerd, er gebeurt weinig, opgenomen met weinig camera's, en bevat enkele landschapopnames. De film betekende een terugkeer van Van Sant naar zijn experimentele beginfase. De ontvangst bij critici was zeer gemengd: hij werd zowel geprezen als veracht.

Verhaal[bewerken]

Twee jonge mannen, die allebei Gerry heten, zijn op de dool in de woestijn van Californië, eerst met de wagen en vervolgens te voet. Naarmate hun zoektocht verdergaat en de hoop op het terugvinden van de weg vervluchtigt, wordt hun vriendschap op proef gesteld. Het verhaal lijkt op de gebeurtenissen rond de dood van David Coughlin, die gedood werd door zijn vriend Raffi Kodikian, nadat de twee verdwaald waren geraakt in de Rattlesnake Canyon in New Mexico.

Externe link[bewerken]