Naar inhoud springen

Gert Winckelmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gert Winckelmans
Gert Winckelmans
(ongedateerde foto)
Algemene informatie
Geboren 15 maart 1979
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Gert Winckelmans (Antwerpen, 15 maart 1979) is een Vlaams acteur, regisseur en schrijver.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Winckelmans studeerde vanaf 1999 aan de Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is hij actief in het theater, op televisie en in films. In 2006 speelde hij de hoofdrol in de populaire VTM-reeks Sara.[1] Daarna volgden rollen in onder andere: Ella, Vermist, Code 37, Clan, Deadline 14/10 en 25/5, Cordon, Chaussée d'amour, Callboys, Over water, Undercover, Fair Trade, Alter Ego.

Hij stond aan de wieg van drie theatergezelschappen: Santé Publiek, Larf! en Bilt. Winckelmans schreef verschillende theaterteksten waaronder: Ons bos, Mens en Vlees en Why walk if you can fly. Met theatergezelschap FC Bergman (Het Toneelhuis) toert hij sinds 2011 door Europa met de theatervoorstelling 300 el x 50 el x 30 el.

In oktober 2011 raakte Winckelmans betrokken bij een caféruzie waarbij een Gentse student zwaargewond raakte aan zijn oog.[2] Winckelmans werd door de correctionele rechtbank van Gent in februari 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een effectieve geldboete van 275 euro. Hij ging in beroep en bleef zijn onschuld staande houden. Het hof van beroep bevestigde echter het eerste vonnis.[3][4]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]