Ghent Bio-Energy Valley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ghent Bio-Energy Valley is een publiek privaat samenwerkingsverband tussen een aantal publieke organisaties en bedrijven die actief zijn binnen het veld van biogebaseerde producten en bio-energie.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het initiatief ging van start in 2005 onder impuls van Prof. Wim Soetaert en heeft als doel de ontwikkeling van biogebaseerde producten en bio-energie in Vlaanderen te bevorderen. Ghent Bio-Energy Valley wenst een duurzame biogebaseerde economie uit te bouwen in de Gentse regio.

Binnen Ghent Bio-Energy Valley werd ondertussen een van de grootste 'bioraffinaderijen' van Europa uitgebouwd aan het Rodenhuizedok in de haven van Gent. Verder organiseert Ghent Bio-Energy Valley informatiecampagnes rond biogebaseerde producten en biobrandstoffen, teneinde de publieke aanvaarding hiervan te verbeteren.

Na de opstart van de biobrandstofproductie werd het werkterrein van Ghent Bio-Energy Valley al snel uitgebreid naar alle domeinen van de biogebaseerde economie.

In 2013 weerspiegelde een eerste naamsverandering naar Ghent Bio-Economy Valley deze verbreding van het werkterrein.

In 2016 werd Ghent Bio-Economy Valley omgevormd naar Flanders Biobased Valley.

Bio Base Europe Pilot Plant[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 werd de Bio Base Europe Pilot Plant opgestart, een proefinstallatie voor de opschaling van biogebaseerde producten en processen.[1]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]