Gijs Rademaker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gijs Rademaker
Gijs Rademaker in 2019
Gijs Rademaker in 2019
Algemene informatie
Geboren Nijmegen, 21 juli 1978
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist, opiniepeiler en televisiepresentator
Bekend van EenVandaag

Gijs Rademaker (Nijmegen, 21 juli 1978) is een Nederlandse journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Sinds 2010 presenteert hij de resultaten van peilingen onder het Opiniepanel in de uitzendingen van EenVandaag en andere programma’s.

Rademaker studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon in 2002 als redacteur voor de actualiteitenrubriek Netwerk (AVRO/KRO/NCRV). In 2004 stapte hij over naar het actualiteitenprogramma TweeVandaag (AVRO/TROS), later EenVandaag (AVROTROS).

In 2010 werd Rademaker het gezicht van het EenVandaag Opiniepanel en presenteert hij de uitslagen van peilingen in de radio- en televisie-uitzendingen van EenVandaag. Hij presenteert die ook in andere programma’s, zoals Pauw (VARA), Jinek (KRO-NCRV), De Nationale Misdaadmeter, De Privacy Test, De Stelling van Nederland (samen met Jort Kelder) en NOS Studio Sport. Jaarlijks presenteert hij ook in december de prijs voor De Politicus van het Jaar.

Gijs Rademaker is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is de broer van balletdanser Marijn Rademaker, eerste solist van het Nationaal Ballet.