Gilla

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Gilla, echte naam Gisela Wuchinger (Linz, 27 februari 1950), is een Oostenrijkse zangeres. Ze trad eerst in de band van haar vader Niki Wuchinger op. Daarna studeerde ze in Salzburg en zong in de band Traffic en later in Seventy-five-music.

Daarna kwam ze in contact met de Duitse producer Frank Farian en bracht meerdere singles uit. Opvallend was haar rauwe stem die heel goed paste bij de sexy en zwoele songs die Frank Farian voor haar produceerde (bijvoorbeeld de Duitse versie van Voulez-vous coucher avec moi (Lady Marmalade)). Haar grootste volgende nummer was de single Tu es! (1976). Andere bekende nummers waren Bend me shape me (1978) en We gotta get out of this place.

Ze trad op met een band bestaande uit vijf mannen, twee gitaristen en een saxofonist. Verder een drummer en een danser die beide donker waren. Gilla zelf speelde ook op een gitaar.

Na de geboorte van haar dochter Nadja werd het een tijdje stil rond Gilla. Ze is getrouwd met Helmut Rulofs die bij Frank Farian in dienst was. Onder het pseudoniem G. Winger schreef ze het nummer I see a boat on the river (een top 10-hit voor Boney M.). Later was ze ook op de achtergrond betrokken bij de groep Milli Vanilli. Tegenwoordig woont ze in Braunfels in Hessen en treedt alleen nog bij gelegenheden op.