Giratina

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Giratina
Pokémon
Nationaal
Regigigas - Giratina (487) - Cresselia


Sinnoh
Absol - Giratina (210) - geen

Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie Vierde
Soort Rebel Pokémon
Type Geest / Draak
Hoogte 4,5 m
Gewicht 750 kg
Eigenschap Pressure
Lijst van Pokémon

Giratina (ギラティナ, Giratina) is één van de legendarische Pokémon uit Pokémon Platinum, Diamond & Pearl. Hij maakt deel uit van het legendarische trio van creatie: Dialga (tijd), Palkia (ruimte) en Giratina (materie en antimaterie). Giratina is de heerser van de Distortion World (omgekeerde wereld), waar tijd niet vloeit en ruimte onregelmatig is, gezien de afwezigheid van Palkia en Dialga in deze dimensie. Hij wordt omschreven als de Pokémon die in de omgekeerde wereld leeft; dit is een kerkhof-achtige ruïne in de dieptes van Turnback Cave. Hij heeft een lang, grijs, gesegmenteerd lichaam met zes poten als hij in de Pokémon Wereld is. Zijn dikke poten hebben gele stekels bij het uiteinden van zijn voeten. Giratina heeft twee zwarte vleugels met rode stekels. Hij heeft ook drie gele halfmaanvormige hoorns om zijn nek die passen bij de kroonachtige helm die hij draagt. De hoorns doen erg denken aan een ribbenkast. Net als andere legendarische Pokémon uit Sinnoh, heeft ook hij een hoofdaanval, die Shadow Force heet. Deze aanval laat Giratina in de eerste beurt verdwijnen en in de tweede beurt aanvallen.

De Pokémon kracht van Giratina heet Pressure en zorgt ervoor dat na een aanval de Pokémon van de tegenstander twee keer zoveel pp kwijt raakt als anders.

Giratina speelt een hoofdrol in het spel Pokémon Platinum en in de 11de Pokémon film: Pokémon: Giratina en de Krijger van de Lucht, Giratina komt later terug in de twaalfde film waarin in het samen met Dialga en Palkia probeert Arceus te stoppen.

Vormen[bewerken]

Toen Giratina in Pokémon Diamond en Pearl werd geïntroduceerd had hij net als de meeste Pokémon, slechts één vorm, zijn originele, de Altered Form.

In de 11de Pokémon film krijgt Giratina een nieuwe vorm, die de Origin Forme (ook wel Origin Mode of gewoon Origin) wordt genoemd. Deze vorm is niet te verkrijgen op Pokémon Diamond en Pearl, maar wel op Pokémon Platinum, en alle nieuwe games vanaf Pokémon Platinum. Deze vorm kan enkel verkregen worden als je hem de Griseous Orb geeft als set item.

De Origin Forme heeft geen poten meer. Zijn vleugels zijn groter en uitgebreider geworden en zijn lichaam is langer geworden. Giratina's Origin Forme heeft de vorm van een levensgrote slang die van dimensie naar dimensie vliegt. In Pokémon Platinum is Giratina een van de belangrijkste Pokémon en hij staat dan ook op de boxart.

Giratina neemt de Origin Forme aan als hij vanaf de Pokémon Wereld naar de Omgekeerde Wereld gaat, in de films wordt gezegd dat hij deze vorm krijgt door de verschillen in zwaartekracht tussen beide werelden, wanneer hij weer terug naar de Pokémon Wereld gaat neemt hij weer zijn originele vorm aan, genaamd de Altered Forme.

Een ander verschil met de Altered forme is dat de Origin Forme geen Pressure kracht heeft, maar Levitatie.

Omgekeerde Wereld[bewerken]

De Omgekeerde Wereld (In de games ook wel Distortion World genoemd) is de woonplaats van Giratina, in de elfde Pokémon film blijkt dat deze wereld de normale wereld in balans moet houden. Grote pilaren houden objecten in de normale wereld in balans, onder andere een gletsjer wordt zo in balans gehouden. Giratina is de enige Pokémon die tussen de normale wereld en de Omgekeerde Wereld kan reizen.

Volgens de Pokédex is Giratina verbannen naar de Omgekeerde Wereld wegens zijn gewelddadige gedrag, door wie of wat Giratina werd verbannen is niet zeker, waarschijnlijk is dit Arceus geweest, maar waarom precies is onbekend.

Computerspellen:Hoofdreeks: Red & Blue (Yellow) · Gold & Silver (Crystal) · Ruby & Sapphire (Emerald) · Diamond & Pearl (Platinum) · Black & White (2) · X & Y · Sun & Moon (Ultra)
Remakes: FireRed & LeafGreen · HeartGold & SoulSilver · Omega Ruby & Alpha Sapphire
Consolespellen: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution · Pokkén Tournament
Overig: TCG Online · Mystery Dungeon: Blue Rescue Team · GO · Shuffle
Anime:Originele serie: Indigo League · Orange Islands
Johto: The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Best Wishes: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova · BW: Avonturen in Unova en daarbuiten
XY: Een nieuw Mega avontuur · Ontdekkingsreis door Kalos · XY&Z
Specials: Pokémon Chronicles · Pokémon Origins · De terugkeer van Mewtwo · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon
Films:Originele serie: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht
Johto: In de greep van Unown · De terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios
Advanced Generation: Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee
Diamond and Pearl: De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie
Best Wishes: Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
XY: Genesect En De Ontwaakte Legende · Diancie en de Cocoon der Vernietiging · Hoopa en de Strijd Der Tijden! · Volcanion and the Mechanical Magearna
Manga:Pocket Monsters · Pokémon Adventures · Magical Pokémon Journey · The Electric Tale of Pikachu · Battle Frontier · Ginji's Rescue Team · Pokémon Diamond and Pearl Adventure! · Pocket Monsters RéBURST · Pokémon Black and White
Personages:Ash Ketchum · Brock · Misty · Team Rocket (Meowth) · May · Pikachu
Overig:Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Gymleider · Lijst van Nederlandstalige dvd's van Pokémon · De Reis van Johto · Lijst van Pokémon