Glenn Jonas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Glenn Jonas
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 15 juni 1919
Wilsondale, West Virginia
Overleden 25 november 1990
Winston-Salem, North Carolina[1]
Land/zijde Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Onderdeel United States Army
Rang Sergeant
Eenheid 82e Luchtlandingsdivisie
Slagen/oorlogen Tweede Wereldoorlog
Onderscheidingen Zie onderscheidingen

Glenn Jonas (Wilsondale (West Virginia), 15 juni 1919Winston-Salem, 25 november 1990) was een Amerikaanse onderofficier. Hij werd op 8 oktober 1945 bij Koninklijk Besluit door koningin Wilhelmina benoemd tot Ridder in de Militaire Willems-Orde.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Sergeant Glenn Jonas was onderofficier bij de U.S. 82nd Airborne Division, een luchtlandingseenheid die tijdens Operatie Market Garden met zweefvliegtuigen afdaalde.

Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in het gebied van Nijmegen in de periode van 17 september tot 4 oktober 1944 heeft Glenn Jonas, zo vermeldt het Koninklijk Besluit "tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in het gebied van Nijmegen in de periode van 17 september tot 4 oktober 1944 zich onderscheiden door het bedrijven van uitstekende daden van moed, beleid en trouw. Daarbij herhaaldelijk blijk gegeven van buitengewone plichtsbetrachting en groot doorzettingsvermogen, en in alle opzichten een zeer loffelijk voorbeeld, een inspiratie geweest voor allen in die roemvolle dagen".

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]