Glenn Quagmire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Glenn Quagmire
Personage uit Family Guy
Afbeelding gewenst
Debuut Death Has a Shadow
Gespeeld door Seth MacFarlane
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Leeftijd 67
Geboren 1948
Geboorteland Verenigde Staten
Beroep piloot
Familie
Ouders Ida Davis
Broers/zussen Gary (broer)
Brenda (zus)
Kinderen Anna Lee Quagmire
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Glenn Quagmire is een personage uit de TV-animatieserie Family Guy. Zijn stem wordt gedaan door Seth MacFarlane, de bedenker van Family Guy en vertolker van vele rollen, zoals Peter, Stewie en Brian. Glenn is één van de vrienden van Peter, met wie hij samen met Joe Swanson en Cleveland Brown vaak in de kroeg te vinden is.

Glenn is geobsedeerd door seks. Hij komt niet elke aflevering voor, maar als hij er is gaat het bijna altijd over seks. Andere dingen die hem kenmerken zijn zijn uitspraken: giggity giggity goo en Allriiight. In zijn vorige leven was hij Jack the ripper. Verder heeft Quagmire ook nog een dochter, die hij later ter adoptie afstaat.

Zijn vader Dan Davis was een luchtmachtofficier waar Quagmire erg trots op was. Maar tijdens de aflevering dat hij zijn geweldige vader na jaren weer terug ziet, zegt deze dat hij zich wil laten ombouwen tot vrouw omdat hij zich psychisch meer vrouw voelt dan man. Quagmire kan dat moeilijk verdragen en het wordt nog erger als Brian per abuis met hem, nadat hij tot vrouw is omgebouwd en voortaan Ida heet, naar bed gaat. In één aflevering waarin Quagmire een vriendin had met een extreme kijk op seks, gaat hij zelf, om zijn vriendin een plezier te doen, met zijn vader naar bed en op het einde van de aflevering appt zijn vader hem dat hij zwanger.