Gloria Monserez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gloria Monserez
Gloria Monserez.jpg
Algemene informatie
Geboren 5 juli 2001
Geboorteplaats Leuven
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2017 - heden
Beroep wrapper
zangeres
actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Televisie

Gloria Monserez (Leuven, 5 juli 2001) is een Vlaamse televisiepresentatrice. Ze is wrapster bij Ketnet, de jongerenzender van VRT.

Ze volgde haar hele schooltraject in de Steinerschool De Zonnewijzer in Wijgmaal bij Leuven.[1] Aansluitend begon ze in 2019 aan haar opleiding grafische vorming aan het KASK te Gent.

Nog tijdens haar schooltijd, in 2017, stond Monserez met het Leuvens stadstheatergezelschap fABULEUS op de planken in "Merlijn of het Barre Land". Dat jaar vergezelde ze als zangeres ook Jan Hautekiet op piano tijdens diens theatertoer langs de Vlaamse culturele centra. In 2018 had ze een rolletje in de kortfilm Fictional Characters van Ivana Noa. Op 4 en 5 november 2018 stond ze in de Leuvense stadsschouwburg op de planken voor Hommage à Brel Deluxe en zong ze mee met onder meer Lien Van de Kelder en Wende begeleid door Filip Jordens, Gwen Cresens, Jan De Smet, Andries Boone en Bart Van Loo. Monserez werd begin 2019 een van de nieuwe helden uit het Ketnet-programma Helden na de ontmoeting met de oude helden in de episodereeks "Helden van de sneeuw".

Op 18 oktober 2019 werd bekendgemaakt dat Gloria ook de nieuwe Ketnet-wrapster werd. Ze won het programma"Wie wordt wrapper? 2019" en werd daarmee de opvolgster van Charlotte Leysen. Ze haalde het van Aaron Blommaert (die tweede werd), Dieter Janssens, Esther Nwanu en Tinneke Van Ransbeeck (die derde werd).

Ze is een dochter van de acteurs Koen Monserez en Machteld Timmermans. Ze woont halftijds op een woonboot.