Glyndwr's Way

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Glyndwr's Way (In het Welsh is dit Llwybr Glyndwr) is een wandelpad, gelegen in midden-Wales.

Het pad is genoemd naar de Walesmen: Owain Glyndwr, zijnde een vrijheidsstrijder voor Wales. Hij is geboren in 1359. Zoon van Gryffydd Fychan. Na met de Engelsen te hebben samengewerkt kwam daar in 1410 een einde aan en werd hij een "Guerrillas". Dit samen met zijn zoon Maredudd. Hij is overleden op 20 september 1415 in Monnington-on-Wye.

Het pad begint in Knighton en maakt een brede lus naar links om te eindigen in Welshpool (Welsch Y Trallwng). Het pad heeft een lengte van 132 mile (212 kilometer). Knighton is gelegen op de route van het Offa's Dyke Path.

Het pad is normaliter in 9 dagen te wandelen. De navolgende plaatsen en gehuchten kunnen dan worden aangedaan: Knighton - Felindre - Abbeycwmhir - Llanidloes - Dyliffe - Machynlleth - Llanbrynmair - Llanwyddyn - Pont Robert - Welshpool.

Met moet zich wel bewust zijn van het feit dat in deze streek de plaatsjes die men aandoet heel klein zijn en soms slechts enkele huizen hebben. Zo is de eerste stopplaats Felindre slechts een dorpje van elf huizen. Een winkel is er niet, dus stel je er niets van voor. Dyliffe is slechts een aanduiding op de kaart met een "Inn". Verder is er niets.