Go First

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Go First
IATA

G8

ICAO

GOW

Roepletters

GOAIR

Een Airbus A320-200 van GoAir (voor naamswijziging)
Opgericht 2004
Hubs Chhatrapati Shivaji International Airport
Vloot 59 vliegtuigen
Bestemmingen 39
Moederbedrijf Wadia Group
Hoofdkantoor Mumbai, India
Sleutelfiguren Nusli Wadia (voorzitter)
Kaushik Khona (CEO)
Website flygofirst.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Go First is een regionale low cost-luchtvaartmaatschappij met als basis Mumbai, India. De maatschappij werd opgericht in 2004 als GoAir.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

GoAir is opgericht in 2004 door de Wadia groep. Het bedrijf had een vloot Airbus A320-vliegtuigen in een all economy-configuratie. In 2006 werd een alliantie gevormd met Kingfisher Airlines, Simplifly Deccan en IndiGo. In oktober 2017 was het de vijfde grootste luchtvaartmaatschappij in India met een marktaandeel van 8,4% voor passagiers. In maart 2020 voerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 330 dagelijkse vluchten uit naar 36 bestemmingen, waaronder 27 binnenlandse en negen internationale bestemmingen, vanuit haar bases in Mumbai, Delhi, Bangalore, Kolkata, Hyderabad, Chandigarh en Kannur. In mei 2021 werd de maatschappij hernoemd tot Go First.

De luchtvaartmaatschappij heeft haar activiteiten op 3 mei 2023 tijdelijk gestaakt. Ze rechtvaardigde deze stap met problemen met haar Pratt & Whitney GTF high-bypass turbofanmotoren die gemonteerd zijn op de volledige A320neo-vloot van de luchtvaartmaatschappij, en diende een aanvraag in voor een vrijwillige insolventieafwikkelingsprocedure bij het National Company Law Tribunal.

Diensten[bewerken | brontekst bewerken]

GoAir voert lijnvluchten uit naar:

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De vloot van Go First Air bestond in april 2022 uit: