Naar inhoud springen

Goddard Space Flight Center

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Luchtfoto van het Goddard Space Flight Center

Het Goddard Space Flight Center (GSFC) is een groot onderzoekscentrum en laboratorium van NASA. Het centrum is opgericht op 1 mei 1959 als NASA’s eerste vluchtcentrum. Op het GSFC werken ongeveer 10000 mensen. Het centrum ligt in Greenbelt, Maryland, 10,5 kilometer ten noordoosten van Washington, D.C.

Het GSFC is NASA’s oudste en grootste ruimtevaartcentrum. Het is tevens de grootste Amerikaanse gecombineerde organisatie van wetenschappers en monteurs die samenwerken om meer kennis te verkrijgen over de Aarde, het zonnestelsel en het universum. Het GSFC speelt binnen de Verenigde Staten een grote rol bij het ontwikkelen van onbemande ruimtesondes voor wetenschappelijk onderzoek. Het GSFC beheert tevens twee netwerken voor het volgen van ruimtevluchten en het ontvangen van data.

Behalve voor NASA, werkt het GSFC ook mee aan internationale opdrachten. Ze hebben onder andere meegewerkt aan de Ruimtetelescoop Hubble, het Explorerprogramma, het NASA Discovery-programma, het Earth Observing System (EOS), INTEGRAL, de SOHO, de Rossi X-ray Timing Explorer (RXTE) en de Swift.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Goddard Space Flight Center van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.