Goedele Decocq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goedele Decocq
Personage uit F.C. De Kampioenen
Afbeelding gewenst
Gespeeld door Machteld Timmermans
Persoonsinformatie
Volledige naam Goedele Decocq
Geboorteland België
Familie
Getrouwd met Balthasar Boma
Kinderen Ronald Decocq
Portaal  Portaalicoon   Media

Goedele Decocq is een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Goedele wordt gespeeld door Machteld Timmermans[1] en is te zien vanaf reeks 19.

Personage[bewerken]

Goedele Decocq is sinds het einde van reeks 19 de vaste vriendin van Balthasar Boma.

Decocq is een antropologe met donkerbruin haar en is een nette, zelfbewuste vrouw met zin voor avontuur. Ze heeft een zoon met Oscar Crucke: Ronald. Ze leerden elkaar kennen in een luchthaven in Duitsland, toen Oscar op weg was naar Thailand nadat hij net de Kampioenen had verlaten.

Goedele ontmoet Balthasar Boma voor het eerst in de brocantiek van Fernand Costermans, waar Fernand haar gestolen Afrikaanse maskers probeert te verkopen. Boma heeft meteen een oogje op haar, maar Goedele is helemaal niet geïnteresseerd in hem. Boma blijft haar echter opzoeken en verklaart haar meerdere malen zijn liefde. Wanneer Fernand de mobiele telefoon van hem steelt en daarmee constant sms'jes onder zijn naam stuurt, is voor Goedele de maat vol: ze laat Boma arresteren wegens stalking. Als blijkt dat Fernand de verantwoordelijk was, wil Goedele het misverstand goedmaken. Ze brengt Boma een cadeautje om het goed te maken, maar ze maakt hem duidelijk dat ze geen gevoelens voor hem heeft. Boma daagt Goedele uit om hem één kus te geven. Ze geeft dan toe en tijdens de kus slaat de vonk over. In het begin van reeks 20 lijkt de relatie tussen hen even op springen te staan, maar de twee blijven toch samen. Uiteindelijk trouwen ze in de slotaflevering van de serie.

Catchphrases[bewerken]

  • "Goedele Decocq, met cq" (een woordspeling op de catchphrase in Baantjer: "De Cock, met C O C K")