Goedele Decocq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goedele Decocq
Personage uit F.C. De Kampioenen
Afbeelding gewenst
Gespeeld door Machteld Timmermans
Informatie
Volledige naam Goedele Decocq
Getrouwd met Balthasar Boma
Kinderen Ronald Decocq
Geboorteland België
Portaal  Portaalicoon   Media

Goedele Decocq is een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Goedele wordt gespeeld door Machteld Timmermans[1] en is te zien vanaf reeks 19.

Personage[bewerken]

Goedele Decocq is sinds het einde van reeks 19 de vaste vriendin van Balthasar Boma.

Goedele is een antropologe. Ze is een zelfbewuste, nette vrouw met zin voor avontuur. Ze was enige tijd getrouwd, maar aan dat huwelijk maakte ze al snel een eind wanneer ze ontdekte dat haar man haar bedroog. Hierdoor heeft ze een diepgeworteld wantrouwen tegenover mannen en een extreme bindingsangst.

Goedele ontmoet Balthasar Boma voor het eerst in de brocantiek van Fernand, waar Fernand Goedele gestolen Afrikaanse maskers probeert te verkopen. Boma heeft meteen een oogje op haar, maar Goedele is helemaal niet geïnteresseerd in hem. Boma blijft haar echter opzoeken en verklaart haar meerdere malen zijn liefde. Wanneer Fernand de GSM van Boma steelt en daarmee constant sms'jes onder Boma's naam stuurt, is voor Goedele de maat vol: ze laat Boma arresteren wegens stalking. Als blijkt dat Fernand de verantwoordelijk was, wil Goedele het misverstand goedmaken. Ze brengt Boma een cadeautje om het goed te maken, maar ze maakt hem duidelijk dat ze geen gevoelens voor hem heeft. Boma daagt Goedele uit om hem één kus te geven. Goedele geeft toe en tijdens de kus slaat de vonk over.

In het begin van reeks 20 lijkt de relatie van Boma en Goedele even op springen te staan, maar de twee blijven toch samen.

In de slotaflevering van de serie trouwt Goedele met Boma.

Goedele woonde op de Waalsekaai 40.

Goedele is moeder van een zoon: Ronald.

Catchphrases[bewerken]

  • "Goedele Decocq, met cq" (een woordspeling op de catchphrase in Baantjer: "De Cock, met C O C K")

Uiterlijke kenmerken[bewerken]

  • Donkerbruin haar
  • Stijlvol gekleed
Bronnen, noten en/of referenties