Golf Club di Zoate

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

De Zoate Golf Club (Italiaans: Circolo di Campagne Zoate Golf Club) is een golfclub in Zoate in de gemeente Tribiano, ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van Milaan.

De golfbaan werd in 1987 aangelegd op voormalige landbouwgrond. Een grote variëteit aan bomen werd toen geplant. De club beschikt over een 18-holes golfbaan met bijbehorende faciliteiten, een tennisbaan en een zwembad naast het restaurant. Enkele holes liggen langs de Officer, een rivier die vanaf het Comomeer komt en in de Po uitmondt.

De golfclub bestaat ruim 25 jaar.[(sinds) wanneer?] Na enkele jaren werd er drie keer het Milano Open van de Europese Challenge Tour gespeeld. Van 29 juni tot 1 juli 2011 werd het Zoate Milano Open gespeeld. Jason Kelly uit Noorwegen won met 205 (-11).

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]