Golfbaan De Stok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Golfvereniging De Stok
Golfbaan De Stok
Plaats Roosendaal
Oprichting 2002
Architect Bruno Steensels
Status B
Informatie
Soort baan compact
Holes 9
Par 33
Heren (geel) 2051 meter
Dames (rood) 1777 meter
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Stok is een golfbaan ten westen van Roosendaal. De Stok is de thuisbaan van golfvereniging De Stok. De golfbaan ligt aan het einde van een straat die ook De Stok heet. Hier was vroeger het openluchtzwembad De Stok.

De Stok beschikt over een compacte par 33-baan van 9 holes die door de Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels werd ontworpen. Hierbij moest hij rekening houden met een aantal waterpartijen en de Engebeek die reeds aanwezig waren. De Engebeek is bovendien nuttig als afvoer van overtollig regenwater, dat dan naar de Nieuwe Roosendaalsche Vliet stroomt.

Het terrein is geaccidenteerd. De baan ligt aan de westkant langs de Zuid-Hollandweg (A17), maar ter afscheiding staat er een dikke rij volwassen bomen. Ten noorden van de baan liggen vloeivelden en een ecologische verbindingszone. Aan de westkant kijkt men uit over uitgestrekte weilanden. Hier werden op enig moment twee lange holes, beide par 5, aangelegd.

Op 16 juli 2010 kreeg de baan de B-status van de Nederlandse Golf Federatie.

De eigenaar van De Stok is ook eigenaar van Golfbaan Dongen in Dongen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]