Golfbaan Het Woold

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Golfvereniging het Woold
Plaats Heusden (Asten)
Oprichting 2000 (de baan)
2010 (de vereniging)
Architect Han Wessels
Informatie
Soort baan Natuur
Holes 18 + par 3 baan
Par 72
Heren (geel) 5816 meter
CR 70,5
SR 125
Dames (rood) 4962 meter
CR 71,6
SR 124
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Golfbaan het Woold is een golfbaan in Heusden, een dorp aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel.

Het Woold bestaat uit twee golfbanen, de Vier Eijckenbaan met 18-holes (par 72) en de Gezandebaan met negen korte holes (par 27).

De Vier Eijckenbaan werd in 2011 aangelegd. Baanarchitect Han Wessels heeft met de Vier Eijckenbaan een uitdagende golfbaan gecreëerd voor beginnende golfers, maar ook voor gevorderden en scratchspelers. De baan bestaat uit vier afwisselende zones, een boszone, een waterzone, een heidezone en een natuurzone. Beide lussen van negen holes van de Vier Eijckenbaan doorlopen alle zones. Op 20 mei 2012 openden golfrestaurant Volentieri en het clubhuis en alle oefenfaciliteiten, waaronder een nieuwe drivingrange, putting greens en een chipping green.

Rob Mouwen is de clubprofessional. In december 2005 kreeg hij de A-status, en sinds 2007 is hij gespecialiseerd Putting Coach.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]