Golfclub Wouwse Plantage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Golfclub Wouwse Plantage
Wouwse P1020311.jpg
Plaats Bergen op Zoom
Oprichting 1973
Architect Frank Pennink (1979)
Paul Rolin (1990)
Ken Moodie (2006)
Status A
Informatie
Holes 18 + 6 oefenholes
Par 72
Heren (geel) 5896 meter
CR 71,3
SR 130
Dames (rood) 5085 meter
CR 72,0
SR 128
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Wouwse Plantage is een Nederlandse golfclub in Bergen op Zoom, in de provincie Noord-Brabant.

Geschiedenis[bewerken]

In de 16de eeuw was het nog een moerassig, onbebost gebied. De Heer van Bergen op Zoom zorgde als eerste voor de aanleg van bossen. In de loop der eeuwen werd dit gebied één van de mooiste bosgebieden van Nederland.

Eigenaar van de grond is een van de nazaten van de Antwerpse baron Pierre Joseph de Caters, die het landgoed in 1839 van de Staat der Nederlanden kocht en er in 1845 een kasteel bouwde. Het landgoed maakte oorspronkelijk deel uit van het markiezaat Bergen op Zoom en was ontstaan na de ontginning van het land ten zuidwesten van Roosendaal.

De Golfbaan[bewerken]

Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.

Een ruim clubhuis en restaurant met rondom terrassen geven uitzicht over de eerste drie opening holes.

Nationale en internationale toernooien[bewerken]

  • Het ELTK Dames Senioren in 2008.
  • De PGA Trophy vindt jaarlijks plaats en maakt deel uit van de PGA Holland Tour die PGA Holland organiseert. De wedstrijd speelt zich af op drie dagen. De eerste twee dagen spelen alleen de professionals, op de volgend dag is er een Pro-Am, waaraan de beste 30 pro's meespelen. Er is dan een teamscore, maar de pro-score telt mee voor het Toernooi. De leden van de Wouwse kunnen zich hiervoor opgeven. Er is ook een senioren Pro-Am, die in 2008 gewonnen werd door het team van Barbara van Strien.

Externe link[bewerken]