Naar inhoud springen

Sting (artiest)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gordon Sumner)
Sting
Sting in 2007
Algemene informatie
Volledige naam Gordon Matthew Thomas Sumner
Geboren 2 oktober 1951
Geboorteplaats Wallsend
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1970-heden
Genre(s) Rock
Pop
New wave
Jazz
Instrument(en) Zang
Basgitaar
Gitaar
Luit
Aartsluit
Panfluit
Keyboard
Saxofoon
Mandoline
Synclavier
Mondharmonica
Contrabas
Label(s) A&M
Deutsche Grammophon
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief in The Police
Functie(s) Zanger en bassist
In deze formatie 1977-1986
2007-2008
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Sting anno 2009

Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner (Wallsend, 2 oktober 1951), is een Brits muzikant en zanger. Hij is Commandeur in de Orde van het Britse Rijk; deze onderscheiding werd hem verleend door koningin Elizabeth II. Sting brak voor het grote publiek door met de band The Police maar ging midden jaren tachtig solo verder. Als soloartiest versmolt hij invloeden van jazz, klassieke muziek, wereldmuziek en elektronische muziek in zijn eigen nummers. Sting heeft een typische tenorstem en kan hoge zangpartijen aan.

Gordon Sumner is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Engeland was het leven niet gemakkelijk vanwege het harde klimaat en de economische recessie. De werkloosheid was er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Sumner had een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1967 zag hij in zijn geboorteplaats Jimi Hendrix optreden. In 1969 mocht hij gaan studeren aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als busconducteur en belastingontvanger, besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise, en maakte hij deel uit van de Phoenix Jazzmen. In 1970 begon de 18-jarige Sumner zijn muzikale loopbaan bij de Newcastle Big Band. Met deze laatste band maakte hij in 1972 zijn eerste plaatopnamen.

In oktober 1974 richtte hij samen met drie vrienden de groep Last Exit op. Sumner bracht met Last Exit in 1975 een album en een single uit. Op 23 juli 1975 trad Last Exit op het San Sebastian Jazz Festival, in Spanje, op. Sumner trouwde op 1 mei 1976 met Frances Tomelty. Hij gaf na twee jaar zijn baan – op 24-jarige leeftijd – als leraar basisonderwijs, in juli 1976 op. Kort daarna trok hij met Last Exit naar Londen om daar als rockband bekendheid te krijgen. Op 23 november 1976 kregen hij en Frances Tomelty hun eerste kind, Joe. Inmiddels had Sumner zijn groene licht gegeven aan Stewart Copeland om The Police op te richten.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje waarmee hij regelmatig optrad in Newcastle. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitaristen Henry Padovani en Andy Summers.

Met de gelegenheidsformatie The Radio Actors nam Sting in 1978 met onder meer Steve Hillage de single Nuclear Waste / Digital Love op.

Voor het werk van Sting bij The Police, zie The Police.

Sting speelde in een aantal films, waaronder Brimstone & Treacle. Het script werd geschreven door Dennis Potter en de film was in 1982 in de bioscoop te zien. Sting en The Police componeerden de filmmuziek. Het leverde Sting bovendien zijn eerste solosingle op: Spread A Little Happiness / Only You.

Nog voordat The Police in 1984 op hun hoogtepunt de facto uit elkaar ging, begon Sting met het werken aan zijn eerste solostudioalbum The Dream of the Blue Turtles (1985). De eerste single van dit album was If you love somebody set them free. Als begeleidingsband nam hij jazzmuzikanten aan, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting ruilde zijn basgitaar voor een gitaar in. De eerste liveoptredens met zijn nieuwe band gaf Sting in februari 1985 in de Ritz in New York. Daarna volgden in mei 1985 repetities in het Château de Courson en concerten in het Théâtre Mogador in Parijs. De filmregisseur Michael Apted maakte met Bring on the Night een documentaire van het Franse avontuur. Op 21 december 1985, 14, 15 en 16 februari 1986 was Nederland aan de beurt met liveoptredens in de Rijnhal en in de Ahoy. De recensie in de Volkskrant: "Sting overtreft zichzelf". De overstap naar meer jazz-georiënteerde muziek was niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz- en progressieve-rockbands had gespeeld. Het resultaat was meer volwassen en afwisselend dan zijn opnamen met The Police.

Sting leverde in 1985 een bijdrage aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. Het is de stem van Sting die aan het begin van het nummer de tekst "I want my MTV" zingt. Verder zong hij in dit nummer alle hoge partijen (tweede stem).

Op 11, 13 en 15 juni 1986 kwam The Police voor een tournee van Amnesty International weer bij elkaar, waarna ze op 21 juli 1986 de studio in gingen. In eerste instantie was het de bedoeling om voor het - uiteindelijk nooit verschenen - zesde studioalbum nieuwe (versies van oude) nummers op te nemen. Doordat Stewart Copeland tijdens Polo zijn sleutelbeen brak en Sting geen nieuwe nummers aandroeg, werd alleen de nieuwe versie Don't Stand So Close to Me '86 uitgebracht voor het verzamelalbum Every Breath You Take (1986).

Op 13 oktober 1987 bracht Sting het ambitieuze studioalbum Nothing like the Sun (1987) uit, wederom met hulp van Branford Marsalis en Kenny Kirkland. Manu Katché was te horen op drums, terwijl Sting de basgitaar weer ter hand nam. Het album met hits als Fragile en Englishman in New York werd goed ontvangen. Op 16 en 17 april 1988 trad hij ter promotie van dit album in de Statenhal in Den Haag op. In 1990 ging hij een samenwerking aan met gitarist Dominic Miller, toetsenist David Sancious en drummer Vinnie Colaiuta.

De studioalbums die volgden: The Soul Cages (1991), Ten Summoner's Tales (1993), Mercury Falling (1996), Brand New Day (1999) en Sacred Love (2003) waren succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoorde hij een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Tussen het verschijnen van de albums door was Sting bijna jaarlijks in de Nederlandse en Belgische Concertzaal te vinden. Op 9 en 10 maart 1996 keerde hij terug naar Paradiso. Ook stond hij op festivals als Rock Werchter in 1988, 1991, 2001, TW Classic in 2012 en op Suikerrock in 2013. In juli 2006 deed Sting Bospop aan met zijn Broken Music Tour. In Weert gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solowerk.

In oktober 2006 kwam Sting met het studioalbum Songs from the labyrinth met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het Koninklijk Concertgebouw.

Op 12 februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwacht een reünietournee van The Police aan: The Police Reunion Tour. De wereldtournee begon op 27 mei 2007 in Vancouver, Canada. Op 13 en 14 september 2007 speelde het drietal in de Amsterdam ArenA.

Sting nam de vijfde editie van Symphonica in Rosso op zich, en trad 15 en 16 oktober 2010 in het GelreDome op. Tevens ontving hij een eigen tegel op de Walk of Fame voor de hoofdingang van het Arnhemse stadion. In oktober 2011 begon Sting aan de Back to Bass Tour. Tijdens deze tournee was hij op 7 februari 2012 in de Heineken Music Hall, 3 juli 2012 in het Ziggo Dome en 14 juli 2013 op het North Sea Jazz Festival te zien.

Op 20 september 2013 kwam Sting met het studioalbum The Last Ship. Het album ontstond uit materiaal dat Sting eerder voor een Broadway-musical met dezelfde titel schreef. De musical ging op Broadway in 2014 in première. The Last Ship is gebaseerd op Stings herinneringen aan zijn jeugd in de schaduw van de Swan Hunter scheepswerf in Wallsend. De musical The Last Ship ging vanaf 12 maart 2018 in première in de UK.

In maart en april 2015 heeft hij het Ziggo Dome in Amsterdam aangedaan, als onderdeel van de wereldwijde On Stage Together Tour samen met Paul Simon. Na het succes van de tour met Paul Simon, besloten Sting en Peter Gabriel in de zomer van 2016 samen de Rock Paper Scissors Tour te maken door Canada en de VS.

Op 13 november 2015 was de Bataclan het doelwit van een van de terroristische aanslagen in Parijs, terwijl er een concert aan de gang was. Hierbij kwamen 89 bezoekers om het leven. Het Bataclan bleef hierna bijna een jaar lang gesloten. Sting had de eer om op 12 november 2016, voor het eerst sinds de aanslagen, een concert te geven.[1] Met zijn band The Police had hij op 23 april 1979 al eens in deze zaal gespeeld.

Op 11 november 2016 verscheen 57th & 9th, het twaalfde studioalbum van Sting en zijn eerste rockalbum in dertien jaar. De 57th & 9th Tour liep van 1 februari tot en met 17 oktober 2017. Op 5 april 2017 werd door Sting opgetreden in AFAS Live in Amsterdam. De band bestond uit: Sting (bas/zang), Joe Sumner (zang), Dominic Miller (gitaar), Rufus Miller (gitaar) en Josh Freese (drums). Gastoptredens: Joe Sumner en The Lost Bandoleros. Een officiële liveopname van de 57th & 9th Tour voor dvd en blu-ray werd in april 2017 vastgelegd in de Olympia in Parijs: Sting: Live at the Olympia Paris.

Sting en Shaggy brachten op 25 januari 2018 de single Don't Make Me Wait uit als voorloper van het reggae album 44/876, dat op 20 april 2018 van het duo verscheen. Tijdens de 44/876 Tour werd Nederland op 29 juni 2018 en op 7 juli 2018 door Sting en Shaggy ook aangedaan met respectievelijk liveoptredens op het Concert at Sea en in de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn.

Tijdens de coronacrisis werkte Sting aan een nieuw studioalbum dat op 19 november 2021 onder de titel The Bridge verscheen.

Maatschappelijke betrokkenheid

[bewerken | brontekst bewerken]

In 1984 deed Sting aan Band Aid mee, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de bestrijding van honger in Afrika. Hij stond op Live Aid in 1985 en ook op Live 8 in 2005. Kort na het verschijnen van "Nothing like the Sun" ging Sting zich verder inzetten voor Amnesty International. Ook zette hij zich in voor natuurbehoud – hij stichtte hiertoe de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud. In 1997 speelde Sting mee in de Royal Albert Hall voor een goed doel: het helpen van mensen van Montserrat. Hij speelde met o.a. Paul McCartney, Elton John, Eric Clapton, Mark Knopfler en Phil Collins het liedje Hey Jude. Met zijn band The Police trad Sting in 2007 op tijdens Live Earth om aandacht te vestigen op klimaatverandering. Ook doneerde The Police in 2008 een bedrag voor de aanplant van nieuwe bomen in New York: MillionTreesNYC. In 2008 werkten Sting en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso.

Op 1 mei 1976 trouwde Sting met de Noord-Ierse actrice Frances Tomelty. In dit huwelijk, dat tot 1984 duurde, werden twee kinderen geboren, onder wie Joe Sumner, de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma van The Police vormde gedurende de reünietournee. Fiction Plane kan overigens worden opgevat als anagram van police infant, hetgeen uiteraard verwijst naar Joe Sumner als kind van Sting, ofwel The Police.

Op 20 augustus 1992 trouwde Sting met Trudie Styler. Samen hebben ze een eet- en drinkgelegenheid.[2] Het koppel kreeg samen vier kinderen, waaronder: Jake, die als fotomodel werkt, en Eliot, die sinds 2009 de zanger van de band I Blame Coco is en als acteur werkt.

Sting als acteur

[bewerken | brontekst bewerken]

Sting heeft een rol gehad in diverse films. Hij speelde in 1984 een rol in de cultfilm Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha, de neef van Baron Harkonnen. Eerder speelde hij in 1979 in de film Quadrophenia van de rockband The Who. In 1998 verscheen Sting in Lock, Stock and Two Smoking Barrels, een film van Guy Ritchie. In 2007 speelde Sting zichzelf in Bee Movie. In 2021 had hij ook een kleine rol in het eerste seizoen van de Disney plus-serie Only Murders in the Building. In 1966 maakte hij als verteller met het European Chamber Orchestra o.lv. Claudio Abbado een opname van Prokofjevs Peter en de wolf.

Sting is meerdere keren genomineerd voor de Grammy Awards. In totaal heeft hij als muzikant (inclusief zijn periode bij The Police) zestien Grammy Awards in ontvangst mogen nemen. Verder won hij een Golden Globe, een Emmy Award en diverse keren een nominatie voor de Oscar voor beste originele nummer. In juni 2017 ontving Sting de Polar Music Prize. Hij besloot het prijzengeld te schenken aan een Zweedse organisatie die jonge vluchtelingen helpt om zich te integreren door muziek.

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
The Dream of the Blue Turtles 01-06-1985 29-06-1985 1(6wk) 48 * november 1984 - april 1985
Bring on the Night 06-1986 28-06-1986 5 19 * mei 1985 - december 1985 / Livealbum 1985
...Nothing like the Sun 13-10-1987 24-10-1987 3 79 * maart - augustus 1987
The Soul Cages 22-01-1991 02-02-1991 1(1wk) 22 * april - november 1990
Last Session 1992 * 11 juli 1987 / Livealbum 1987 met Gil Evans band
Ten Summoner's Tales 09-03-1993 13-03-1993 4 66 * juni - december 1992
Demolition Man 1993 09-10-1993 67 6 (Live) mini album 1993
Fields of Gold - The Best of Sting 1984-1994 08-11-1994 19-11-1994 4 32 * november 1984 - september 1994 / Verzamelalbum 1984-1994
Mercury Falling 08-03-1996 16-03-1996 1(1wk) 20 * 1995
The Best of Sting & The Police 1997 22-11-1997 22 21 met The Police / Verzamelalbum 1978-1997
Brand New Day 24-09-1999 02-10-1999 7 48 * 1999 / ook uitgebracht op sacd[3]
All This Time 12-11-2001 17-11-2001 12 35 Livealbum 11 september 2001
Sacred Love 29-09-2003 04-10-2003 3 41 * 2002 - 2003 / ook uitgebracht op sacd[3]
Songs from the Labyrinth 06-10-2006 21-10-2006 39 11 met Edin Karamazov
If on a Winter's Night... 23-10-2009 31-10-2009 10 16
Symphonicities 09-07-2010 17-07-2010 22 19
Live in Berlin 22-11-2010 04-12-2010 37 26 met The Royal Philharmonic Concert Orchestra / Livealbum 21-09-2010
The Best of 25 years 14-10-2011 29-10-2011 16 24 Verzamelalbum 1985-2010
The Last Ship 20-09-2013 28-09-2013 6 7
57th & 9th 11-11-2016 19-11-2016 7 8 * zomer 2016
44/876 20-04-2018 28-04-2018 16 4 met Shaggy
My Songs 24-05-2019 01-06-2019 39 1
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Fields of Gold - The Best of Sting 1984-1994 1994 01-04-1995 17 7 Verzamelalbum 1984-1994
Mercury Falling 1996 30-03-1996 7 6
The Best of Sting & The Police 1997 15-11-1997 8 18 met The Police / Verzamelalbum 1978-1997
Brand New Day 1999 09-10-1999 11 7
All This Time 2001 17-11-2001 22 10 Live 11-09-2001
Sacred Love 2003 27-09-2003 6 13
Songs from the Labyrinth 2006 21-10-2006 16 18 met Edin Karamazov
If on a Winter's Night... 2009 31-10-2009 7 18 Goud
Symphonicities 2010 24-07-2010 31 10
Live in Berlin 2010 04-12-2010 81 2 met The Royal Philharmonic Concert Orchestra / Livealbum 21-09-2010
The Best of 25 years 2011 29-10-2011 28 14 Verzamelalbum 1985-2010
The Last Ship 2013 05-10-2013 8 23
57th & 9th 2016 19-11-2016 8 23
44/876 2018 28-04-2018 22 8 met Shaggy
My songs 2019 01-06-2019 20 10
Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
If You Love Somebody Set Them Free 29-05-1985 29-06-1985 35 5 Nr. 38 in de Single Top 100
Love Is the Seventh Wave 01-08-1985 07-09-1985 7 11 Nr. 10 in de Single Top 100
Russians 01-11-1985 07-12-1985 7 8 Nr. 8 in de Single Top 100
Fortress Around Your Heart 01-10-1985 08-02-1986 tip6 - Nr. 26 in de Single Top 100
We'll Be Together 09-1987 14-11-1987 31 3 Nr. 33 in de Single Top 100
Englishman in New York 02-1988 27-02-1988 9 8 Nr. 13 in de Single Top 100
Fragile 04-1988 14-05-1988 10 9 Nr. 12 in de Single Top 100 / Alarmschijf
They Dance Alone 08-1988 08-10-1988 29 4 Nr. 27 in de Single Top 100
Englishman in New York (The Ben Liebrand mix) 1990 - Nr. 60 in de Single Top 100
All This Time 08-01-1991 19-01-1991 13 6 Nr. 22 in de Single Top 100
Mad About You 1991 02-03-1991 tip4 - Nr. 44 in de Single Top 100
The Soul Cages 1991 - Nr. 77 in de Single Top 100
It's Probably Me 23-06-1992 25-07-1992 6 10 met Eric Clapton /
Nr. 7 in de Single Top 100
If I Ever Lose My Faith in You 02-1993 20-02-1993 15 6 Nr. 30 in de Single Top 100
Fields of Gold 05-1993 - Nr. 44 in de Single Top 100
All for Love 17-12-1993 15-01-1994 3 13 met Bryan Adams & Rod Stewart /
Nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Nothing 'Bout Me 1994 26-03-1994 tip16 - Nr. 41 in de Single Top 100
When We Dance 01-10-1994 22-10-1994 tip2 - Nr. 32 in de Single Top 100
This Cowboy Song 1995 28-01-1995 tip2 - met Pato Banton /
Nr. 48 in de Single Top 100
Let Your Soul Be Your Pilot 1996 02-03-1996 tip11 - Nr. 43 in de Single Top 100
Roxanne '97 (Remake) 1997 29-11-1997 38 3 met The Police /
Nr. 69 in de Single Top 100
Terre d'oru 1999 - met I Muvrini /
Nr. 93 in de Single Top 100
Brand New Day 1999 11-09-1999 tip10 - Nr. 46 in de Single Top 100
Desert Rose 17-01-2000 25-03-2000 tip1 - met Cheb Mami /
Nr. 29 in de Single Top 100
Desert Rose 17-01-2000 15-07-2000 tip15 - met Cheb Mami /
Nr. 92 in de Single Top 100
Rise & Fall 28-04-2003 10-05-2003 9 14 met Craig David /
Nr. 7 in de Single Top 100
Send Your Love 08-2003 27-09-2003 tip8 - Nr. 43 in de Single Top 100
Whenever I Say Your Name 11-2003 - met Mary J Blige /
Nr. 60 in de Single Top 100
Stolen Car (Take Me Dancin') 04-2004 24-04-2004 tip17 -
Dreaming 2023 28-05-2023 30 1* met Pink & Marshmello
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
If You Love Somebody Set Them Free 1985 22-06-1985 13 9 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Love Is the Seventh Wave 1985 21-09-1985 19 8 Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Russians 1985 21-12-1985 7 10 Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
Fortress Around Your Heart 1985 08-03-1986 40 1
Englishman in New York 1988 05-03-1988 16 7 Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
Fragile 1988 11-06-1988 11 6 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
They Dance Alone 1988 12-11-1988 35 1 Nr. 23 in de Radio 2 Top 30
All This Time 1991 02-02-1991 22 5 Nr. 15 in de Radio 2 Top 30
It's Probably Me 1992 08-08-1992 11 13 met Eric Clapton /
Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
If I Ever Lose My Faith in You 1993 06-03-1993 19 10 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
All for Love 1993 15-01-1994 2 14 met Bryan Adams & Rod Stewart /
Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Fragile 1994 05-11-1994 40 1 met Julio Iglesias /
Nr. 25 in de Radio 2 Top 30
When We Dance 1994 19-11-1994 35 7 Nr. 25 in de Radio 2 Top 30
Roxanne '97 (Puff Daddy remix) 1997 29-11-1997 tip19 - met The Police
Desert Rose 17-01-2000 01-04-2000 tip11 - met Cheb Mami
Rise & Fall 2003 17-05-2003 17 9 met Craig David /
Nr. 11 in de Radio 2 Top 30
Send Your Love 2003 27-09-2003 tip7 -
Practical Arrangement 2013 28-09-2013 tip76 -
I Can't Stop Thinking About You 2016 10-09-2016 tip27 -
One Fine Day 2016 26-11-2016 tip2 -
Don't Make Me Wait 2018 03-02-2018 tip - met Shaggy
Gotta Get Back My Baby 2018 03-11-2018 tip - met Shaggy en Maître Gims
Reste 2019 28-09-2019 tip - met Maître Gims
Little Something 2020 12-09-2020 tip - met Melody Gardot

Radio 2 Top 2000

[bewerken | brontekst bewerken]
Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
All for Love
(met Bryan Adams en Rod Stewart)
- - - - - - - - - - - - - 1999 1987 - - - - - - - - - -
Desert Rose (met Cheb Mami) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1957 1704 1782 1644 1629
Englishman in New York 154 280 272 234 219 252 322 249 332 256 331 262 260 230 194 317 242 242 240 196 207 206 226 270 208
Fields of Gold 530 451 379 283 265 303 349 276 266 273 353 278 227 198 127 157 176 161 183 188 178 157 163 162 121
Fragile 136 249 99 118 99 105 98 90 115 98 117 110 111 78 74 86 95 102 110 155 150 130 150 164 140
If You Love Somebody Set Them Free - - - - - - - - - - 1918 1866 1902 - - - - - - - - - - - -
Moon over Bourbon Street - - - - - - 955 722 549 1005 - 688 749 977 894 1163 1269 1233 1334 1469 1617 1571 1593 1856 1838
Russians 199 302 334 309 337 356 519 621 733 504 625 607 576 600 517 652 613 730 822 904 906 1036 1051 433 610
Shape of My Heart - - - - - - - - - - - - - - - 950 1005 1109 1047 888 831 801 684 628 606
Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30
Datum van
verschijnen'
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
All This Time 2001 16-11-2002 9 8 Live, 11 september 2011
The Brand New Day Tour - Live from the Universal Amphitheatre 2000 12-04-2003 25 2 Live, 29 oktober 1999
Inside - The Songs of Sacred Love 06-10-2003 18-10-2003 13 4 Live, 2003
The Journey & The Labyrinth - The Music of John Dowland 2007 17-03-2007 18 1 met Edin Karamazov
A Winter's Night... Live from Durham Cathedral 2009 09-01-2010 26 2 Live, 17 & 18 september 2009
Live in Berlin 26-11-2010 11-12-2010 22 8 met The Royal Philharmonic Concert Orchestra Live, 21 september 2010
The Last Ship 2013 23-09-2013 26 2
The Last Ship - Live at the Public Theater 19-09-2014 27-09-2014 5 9 Live, 2 oktober 2013
Every Breath You Take - Live in Concert 2011 2013 25-10-2014 27 1 Live, 25 februari 2011
Live at the Olympia Paris 10-11-2017 18-11-2017 4 42 Live, 13 april 2017
 • Quadrophenia (1979)
 • Radio On (1980)
 • Artemis 81 (1981)
 • Brimstone and Treacle (1982)
 • Dune (1984)
 • Plenty (1985)
 • Bring on the Night (1985) (als zichzelf)
 • The Bride (1985)
 • The Adventures of Baron Munchausen (1988)
 • Stormy Monday (1988)
 • Julia and Julia (1988)
 • Saturday Night Live (1991)
 • The Simpsons (1992) (afl. "Radio Bart") (stem, als zichzelf)
 • The Grotesque (1995)
 • The Smell of Reeves and Mortimer (1995) (afl. 5) (als zichzelf)
 • Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
 • Ally McBeal (2001) (seizoen vier, afl. "Cloudy Skies, Chance of Parade") (als zichzelf)
 • Everyone Stares: The Police Inside Out (2006) (als zichzelf)
 • Studio 60 on Sunset Strip (2006) (als zichzelf)
 • Vicar of Dibley (2007) (als zichzelf)
 • Bee Movie (2007) (als zichzelf)
 • Little Britain USA (2008) (als zichzelf)
 • Brüno (2009) (als zichzelf)
 • Still Bill (2009) (als zichzelf)
 • Do It Again (2010) (als zichzelf)
 • Life's Too Short (2011) (als zichzelf)
 • The Michael J. Fox Show (2013) (als zichzelf)
 • 20 Feet from Stardom (2013) (als zichzelf)
Zie de categorie Sting (musician) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.