Govert Deploige

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Govert Deploige
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 12 maart 1973
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Govert Deploige (Tongeren, 12 maart 1973) is een Vlaams acteur. Hij is getrouwd met Britt Van Der Borght. Hij had al een zoon uit zijn vorig huwelijk, zij een dochter.

Zijn bekendste rol is die van dokter Michaël Bastiaens in Thuis, en die van Steven ‘Steve’ Mertens in W817. Hij speelde gastrollen in Mega Mindy (Peter), Flikken (Dino), Witse (Damiaan Minne, Toon), Aspe (Jacky), F.C. De Kampioenen (Didier), Zone Stad (Jeff Nash), Spring (kickerspeler in reeks 1 en boksleraar Koen in reeks 6) en Hallo K3! (pizzabezorger). Hij spreekt ook de stem in van Olaf in Frozen in 2013 en de sequel Frozen II in 2019.

Tussen 2007 en 2008 speelde hij hoofdverpleger Wim Michiels in de VTM-serie Spoed. In 2009 was hij te zien in Familie als Geert van Loo en in de periode 2013-2014 sporadisch opnieuw, maar dan in een andere rol namelijk die van architect Wouter Dewynter. Govert presenteert sinds begin 2009 ook het Ketnet-programma Sherlock en was ook te zien in Wij van België. In 2010 had hij ook een gastrol in de Eén-reeks Goesting. In februari van dat jaar was hij ook de Vlaamse stem van Matreus in de Ketnetreeks 4 Tegen Z. Hij speelde ook een gastrol in Rox. Hij is de stemregisseur van de nieuwe natuurdocumentaire van Disney: Chimpanzee.

En in 2016 verleent hij zijn stem aan een reclamespot voor het product Antikal.

Van 2017 tot 2018 nam Deploige enkele maanden de rol van Benny uit Familie over van Roel Vanderstukken. Vanderstukken revalideerde toen van een hartoperatie en zolang nam Deploige deze rol op zich.