Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Ontwikkelaar(s) Rockstar North
Uitgever(s) Take-Two Interactive
Datum van uitgave 29 oktober 2009 (Xbox 360)

16 april 2010 (PS3, Microsoft Windows)

Genre(s) Free Roaming

Adventure Actie

Leeftijdsklasse PEGI: 18+
Platform(s) PlayStation 3
Xbox 360
Microsoft Windows
Media Dvd, Blu-ray
Navigatie
Voorloper Grand Theft Auto: San Andreas
Vervolg Grand Theft Auto V
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony is de naam van de tweede downloadbare uitbreidingspakket (DLC) van Grand Theft Auto IV. Deze uitbreiding is te verkrijgen via Xbox 360, PlayStation 3 en pc

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In "Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony" speel je met Luis "Fernando" Lopez, een Dominicaanse gangster, die werkt als bodyguard voor "Gay" Tony Prince, een nachtclubeigenaar. In TBoGT ontdek je het nacht- en dagleven van Liberty City, Amerika. Zo heb je ook nieuwe features; zoals parachutespringen, golfen en dansen en zijn er ook een aantal nieuwe voertuigen beschikbaar; zoals tanks. nieuwe helikopters en sportauto's.

TBoGT introduceerde zeven nieuwe wapens, naast de vijftien wapens die al in GTA IV bestonden. Ieder wapentype (handpistolen, assault rifles, thrown weapons, shotguns en snipers) heeft een derde graad gekregen, behalve de handwapens. Dit houdt in dat de wapens hier geïntroduceerd nog sterker zijn dan de twee types van dat wapen van GTA IV. Er zijn twee nieuwe types SMG's ontworpen, de Gouden Uzi, als beloning in de op één na laatste missie, en de Advanced SMG. De Gouden Uzi geeft niet erg veel voordeel tegenover de Advanced SMG, dus dit wapen kan eerder worden gezien als een soort trofee.

TBoGT introduceerde ook twintig nieuwe voertuigen, en vier auto's die in GTA IV wel in de bestanden gezien waren, maar niet rijdbaar waren, werden in dit deel wel rijdbaar.

Ook is het nachtleven een stuk belangrijker geworden. Men kan nu van alles beleven in de nachtclubs van Liberty City; zoals de danseressen en je kan ook verleid worden door de halfnaakte danseressen die er rondlopen.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.