Graphic Matters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Graphic Matters (voorheen bekend als Graphic Design Festival Breda) is een tweejaarlijks evenement in Breda, gehouden op diverse locaties in Breda, op het gebied van grafische vormgeving.

Op 11 juni 2008 vond ook de opening van het nieuwe Graphic Design Museum, thans Museum of the Image in de Boschstraat in Breda centrum plaats.

In 2009 vond het plaats van 23 mei tot en met 29 juni. Locaties waren onder meer Backer & Rueb Fabriek, Kunstenaars Ontmoetings Plaats (KOP), Kunstreactor Electron, Graphic Design Museum, Lokaal 01, Chassé Cinema, Stadsgalerij Breda, Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda's Museum en Mezz. Er was een gevarieerd programma.

Het festival heeft 67 gerenommeerde grafisch ontwerpers uit binnen- en buitenland gevraagd om een poster te maken die geëxposeerd werd in mupi's in de stad.

In 2010 vindt het Graphic Design Festival Breda plaats van 8 mei t/m 30 mei 2010.

In 2019 vindt Graphic Matters plaats van 20 september t/m 27 oktober in het Havenkwartier van Breda. Onder het thema INFORMATION SUPERPOWER worden diverse hoogtepunten getoond met o.a. datavisualisatie en informatie van de afgelopen honderd jaar.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]