Green Mountains

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Green Mountains
Kaart van de belangrijkste regio’s van de noordoostelijke Appalachen
Hoogste punt Mount Mansfield (1.339 meter)
Lengte 400 km
Onderdeel van Appalachen
Type Middelgebergte
Foto's
De Green Mountains, net buiten Montpelier
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Green Mountains zijn een bergketen in de Amerikaanse staat Vermont. De bergketen maakt deel uit van de Appalachen, en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 400 kilometer.

Bergen[bewerken | brontekst bewerken]

De bekendste bergen in de bergketen zijn:

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

De Green Mountains zijn een fysiografisch gebied van de grotere New England province, welke weer deel uitmaakt van de Appalachen.[3]

De Green Mountains telt vijf bergpieken van meer dan 1.000 meter hoog. Drie hiervan (Mount Mansfield, Camel's Hump, en Mount Abraham) bevatten alpinevegetatie. Tevens bevinden zich op Mount Mansfield en Mount Abraham skiresorts. Alle grote bergpieken maken deel uit van de Long Trail, een hikingtocht die van noord naar zuid Vermont loopt.

De Green Mountains bevatten naast alpinevegetatie ook een dichte taiga.

Naam[bewerken | brontekst bewerken]

De Green Mountains hebben invloed gehad op de naam en bijnamen van Vermont.

De Republiek Vermont stond ook wel bekend als de Green Mountain Republiek. Vandaag de dag staat de staat Vermont ook wel bekend als "The Green Mountain State". Ook de officiële naam van Vermont is afgeleid van de Green Mountains. De naam is een verbastering van het Franse Verts Monts, wat de letterlijke vertaling is van Green Mountains. Deze naam werd in 1777 bedacht door Dr. Thomas Young.