Greg Sanders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gregory “Greg” Sanders
CSI: Crime Scene Investigation-personage
Geslacht Man
Haarkleur Bruin/Blond
Stad Las Vegas
Baan Lab tech CSI
Rang CSI level 3
Positie Nachtdienst CSI
Huidige status in leven
Familie Olaf (grootvader), Nana Olaf, niet bij naam genoemde ouders
Gespeeld door Eric Szmanda
Debuut aflevering The Pilot
Laatste aflevering Niet van toepassing

Gregory “Greg” Sanders (5 mei 1975) is een personage uit de Amerikaanse televisieserie CSI: Crime Scene Investigation. Hij wordt gespeeld door Eric Szmanda.

Biografie[bewerken]

Jonge jaren[bewerken]

Greg Sanders groeide op in San Gabriel, Californië. Hoewel vrienden en familie hem vertelden dat wetenschap iets voor nerds was, was Greg al op jonge leeftijd ervan overtuigd dat hij een wetenschapper wilde worden. In de aflevering "Coming of Rage" uit het vierde seizoen werd meer onthuld over deze obsessie. Hoewel hij nooit goed was in sport, was Greg wel de voorzitter van het schaakteam op zijn middelbare school. In de aflevering "Fannysmackin'" uit het zevende seizoen vertelde Greg dat zijn overbezorgde moeder hem nooit deel wilde laten nemen aan sporten omdat hij haar enige kind was. Greg vertelde tevens dat zijn moeder vier kinderen wilde, maar er slechts één kreeg.

Opleiding[bewerken]

Greg wist perfect studie en hobby's te combineren, en studeerde onder andere scheikunde aan de Stanford Universiteit waar hij Phi Beta Kappa afstudeerde. Hij heeft een groot aantal hobby's, waaronder surfen, scubaduiken en numismatiek. In de "Precious Metal" bleek dat Greg ook van supermodellen en latex houdt.

Beroepsleven[bewerken]

Greg kan worden gezien als het meest “normale” lid van het CSI-team. Hij is altijd vrolijk en optimistisch, en heeft een hoop interesses naast zijn CSI-werk (zo luistert hij naar Marilyn Manson terwijl hij de labmachines bedient). Dit komt waarschijnlijk door zijn jeugd. Hij is nog nooit geheel blootgesteld aan de gruwelen van zijn werk zoals de rest van het team.

In de aflevering "Play with Fire" uit het derde seizoen was Greg samen met Sara betrokken bij een explosie in het lab, die zij beiden overleefden. In de aflevering "Fannysmackin'" uit het zevende seizoen raakte hij zwaargewond toen hij een toerist wilde beschermen tegen een bende tienerwaaghalzen. Hij onthulde tevens aan Gil Grissom dat hij zijn promotie tot CSI’er geheim houdt voor zijn ouders omdat hij niet wil dat ze zich zorgen maken.

Greg begon zijn carrière als stille labmedewerker die de grote ladingen bewijzen en DNA monster wegwerkte die het CSI team telkens binnenbracht. Hierbij was hij vaak verantwoordelijk voor ontdekkingen over stukjes bewijs die een zaak in een heel ander licht zetten. Greg werd het labwerk uiteindelijk zat en verlangde naar het veldwerk. Hij faalde bij de eerste test, maar kreeg uiteindelijk de rang van CSI level 1. Met deze lage rang was hij meestal assistent van een hogere graads CSI. Hij ondervraagt maar zelden verdachten. Later kreeg hij de promotie om alleen een plaats delict te mogen onderzoeken.

Familie[bewerken]

Greg is deels van Noorse afkomst, wat onthuld wordt in de aflevering "Let the Seller Beware" uit het derde seizoen.

Greg heeft het geregeld over zijn grootvader, die hij altijd 'Papa Olaf' noemt. Hij heeft het in seizoen 6 ook over Nana Olaf. Zij was blijkbaar helderziende, en zijn familie gelooft dat Greg deze gave heeft geërfd.

Trivia[bewerken]