Grenslandpad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Grenslandpad
Grenslandpad
Pad LAW 11
Uitgave Wandelnet
ISBN 9789071068911
Kenmerken
Van Sluis
Naar Thorn
Lengte 363 km
Verbindingen Brabants Vennenpad, Deltapad, Floris V-pad, Pelgrimspad
Bijzonderheden grondig herzien in 2003
Grenslandpad

Het Grenslandpad (LAW 11) is een lange-afstand-wandelpad met een lengte van 363 km tussen Sluis in Zeeland en Thorn in Limburg. Door Thorn loopt ook het Pelgrimspad. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven. Het pad wordt beheerd door Wandelnet.

Zoals de naam al zegt blijft de route steeds in de buurt van de grens met België lopen en steekt deze ook een paar keer over. De wandelaar ziet wisselende landschappen: akkerland in Zeeuws-Vlaanderen, het waterrijke gebied langs de Wester- en Oosterschelde, bossen en heide in Brabant.

De route loopt van Sluis langs de grens, afwisselend door Nederland en België, naar Terneuzen. Hier dient de wandelaar per bus via de Westerscheldetunnel over te steken naar Zuid-Beveland. Deels langs de Oosterschelde gaat de route naar Bergen op Zoom. Hier sluit de route aan op het Floris V-pad. Hierna worden Rijsbergen, Strijbeek en Alphen aangedaan, daarna Hoge Mierde, Reusel en Eersel. Na Budel gaat de route over Belgisch grondgebied langs Hamont, en over Nederlands grondgebied langs Stramproy naar Thorn.

Aansluitingen op het openbaar vervoer zijn soms minder dik gezaaid. Langs de route zijn op diverse plaatsen campings en andere overnachtingmogelijkheden aanwezig, doch de (kamperende) wandelaar doet er goed aan zijn etappes zorgvuldig te plannen.

Afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]