Grimm (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Grimm
Snaveldokter of pestmeester uit Rome, 1656
Snaveldokter of pestmeester uit Rome, 1656
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1996-heden
Oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Genre(s) Heavy metal
Folkmetal
Folkrock
Blackmetal
Website
Portaal:  Muziek

Grimm is een Nederlandse folkloristische heavymetalband uit Noord-Brabant. De band wordt gekenmerkt door zowel 'clean vocals' als traditionele 'black metal krijsen' en teksten die vaak over heksen en middeleeuwen gaan. Grimm heeft inmiddels verschillende albums, promo's en EP's uitgebracht. De band kan gezien worden als één van de eerste folkmetal-artiesten. In Nederland heeft de band veel invloed gehad op de stijl.

Sedert 1998 is Grimm een bekend gezicht in de Nederlandse, Duitse en Scandinavische black metal en folk underground. De band heeft verschillende bezettingen gehad. Heer Marchosias is naast de creatieve en organisatorische kracht in Grimm ook de componist en gitarist van blackmetalband Cirith Gorgor.

Eind 2010 vertrok toetsenist en zanger Heer Antikrist en bleef Heer Marchosias over als enige componist. De huidige bezetting van de band bestaat uit vijf personen. Andere groepen van leden van Grimm zijn: Cirith Gorgor, Lux Haeretica, Walpurgisnacht, Generaal Mus en meer. Onder de ex-leden van de band zitten onder andere leden van de beruchte groep Urfaust.

Momenteel is het onduidelijk of de band verdergaat of is opgeheven.

Discografie[bewerken]