Grindr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Grindr
Ontwikkelaar Grindr LLC
Status Actief
Besturingssysteem iOS, Android, BlackBerry OS
Categorie Geosociale netwerken
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Grindr is een geosociale applicatie (app) voor smartphones, bedoeld om homoseksuele en biseksuele mannen met elkaar in contact te brengen. De applicatie is beschikbaar voor toestellen met iOS, Blackberry OS (RIM) en Android. Door middel van geolocatie kunnen gebruikers van Grindr zien welke mannen zich in de omgeving bevinden. Deze worden in de user interface getoond door middel van kleine profielfotootjes, die gerangschikt zijn van dichtbij naar ver weg. Door het fotootje van een andere gebruiker aan te klikken, verschijnt een kort profiel en de mogelijkheid om te chatten, foto's te versturen of de eigen locatie door te geven.

Grindr werd op 25 maart 2009 gelanceerd door het Amerikaanse bedrijf Nearby Buddy Finder, LLC. Het werd al snel wereldwijd gebruikt en op 18 juni 2012 maakte Grindr bekend dat er 4 miljoen gebruikers in 192 landen waren, waarvan 1,1 miljoen dagelijks online waren. Ruim 1,5 miljoen gebruikers bevinden zich in de Verenigde Staten en met 350.000 is Londen de stad met de meeste gebruikers. In Nederland zijn er ca. 15.000 gebruikers van Grindr.[1]

In juni 2010 lanceerde Grindr een versie onder de naam DNR Social, genoemd naar Derek Hartley and Romaine Patterson, die als Derek and Romaine (D "n" R) op de zender Sirius XM Radio een populair programma presenteren, gericht op de lgbt-gemeenschap.[2] De gebruikers en mogelijkheden zijn echter hetzelfde als op Grindr.

Op 8 september 2011 lanceerde Grindr een vergelijkbare applicatie onder de naam Blendr, die niet beperkt is tot alleen homoseksuele mannen en die ook mogelijkheden biedt voor het aangaan van niet-seksuele contacten.

Externe link[bewerken]