Group Bruno

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Group Bruno
Motto of slagzin Alle diensten voor de weggebruiker op één plek
Rechtsvorm Besloten vennootschap
Oprichting 1998
Oprichter(s) Giuliano Bruno
Angelo Bruno
Land België
Hoofdkantoor Genk
Sector Exploitatie van tankstations
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Group Bruno, kortweg Bruno, is een Belgisch bedrijf dat tankstations in Limburg uitbaat. De hoofdzetel van Bruno ligt in Genk.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd opgericht door de broers Giuliano en Angelo Bruno, die in 1988 begonnen met het uitbaten van een tankstation op de Hasseltweg in Genk. Sindsdien is de groep verder uitgebouwd tot de uitbater van meer dan 20 tankstations in Limburg en biedt Bruno ook andere diensten aan. Sinds 2006 worden de vestigingen van Bruno uitgebaat door franchisenemers.

In 2021 verliet medeoprichter Giuliano Bruno het bedrijf, waarna Angelo Bruno en zijn zonen het management overnamen.[1] Datzelfde jaar opende aan het station van Sint-Niklaas de eerste vestiging van Bruno buiten Limburg.[2]

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Group Bruno baadt 22 tankstations (Bruno Service Stations) in 18 gemeenten uit: As, Beringen (2x), Bilzen, Bocholt, Bree, Genk (2x), Hasselt, Houthalen-Helchteren, Kortessem, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen, Peer, Pelt, Sint-Truiden (2x), Tessenderlo, Tongeren, Zonhoven en Zutendaal.

Verder biedt Bruno andere diensten aan: Bruno Foodcorner (eten en drinken), Bruno Car Rental (autoverhuur), Bruno Carwash (carwashservice) en Bruno Safe Parking (beveiligde parkings).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]