Guangdong Federatie NL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-07-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: NE, geen onafhankelijke bronnen te vinden die de E-waarde ondersteunen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Guangdong Federatie NL
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 荷蘭廣東總會
Jyutping (Standaardkantonees) ho4 laan4 gwong2 dung1 zung2 wui2

Guangdong Federatie NL is een geboortestreekvereniging in Nederland voor Chinese Nederlanders afkomstig van de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Het aantal van de Nederlandse van Guangdongse afkomst wordt geschat op 65.000. De eerste groepen Chinese migranten begin 20e eeuw kwamen vooral uit de Chinese kustprovincies Guangdong, Zhejiang en Fujian.

Het is een koepelorganisatie van alle streekverenigingen in Nederland die betrekking hebben met de provincie Guangdong. Ook probeert de organisatie het belang van Standaardkantonees op Chinese scholen te verkondigen. Tegenwoordig zijn er steeds minder Chinese scholen die Kantonese klassen hebben, omdat de nieuwe Chinese migranten meestal niet meer uit de Kantoneestalige gebieden van China komen.

De vereniging werd in juni 2012 opgericht als stichting. In maart 2013 werd het eerste bestuur geïnaugureerd in het Utrechtse Speelklok Museum van Utrecht. De inauguratie werd onder meer bijgewoond door de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en een vertegenwoordiger van de Ambassade van Volksrepubliek China in Nederland.

In oktober 2012 gingen zes mensen van de vereniging op bezoek bij de Overseas Chinese Affairs Office van Guangdong.[1]

Chinese verenigingen in Nederland met Guangdongse wortels[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]