HAS Hogeschool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf HAS Den Bosch)
Ga naar: navigatie, zoeken
HAS Hogeschool
HAS Den Bosch en Stoas Hogeschool in 's-Hertogenbosch
HAS Den Bosch en Stoas Hogeschool in 's-Hertogenbosch
Algemeen
Locatie 's-Hertogenbosch en Venlo, Vlag van Nederland Nederland
Studenten 2800
Website http://www.hashogeschool.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

HAS Hogeschool is een zelfstandige hogeschool in 's-Hertogenbosch en Venlo (vanaf studiejaar 2013/14) die verschillende hbo-opleidingen aanbiedt die in het teken staan van Agro, Food en Leefomgeving.

Profiel[bewerken]

De hogeschool is relatief klein en telt 2800 studenten (waarvan 60 internationale studenten en op basis van Europese uitwisseling). Het aantal personeelsleden is meer dan 400.

De twaalf opleidingen die de HAS Hogeschool aanbiedt zijn Bedrijfskunde en agribusiness, Voedingsmiddelentechnologie, Food Design & Innovation, Milieukunde, Stad en streekontwikkeling, Tuin- en landschapsmanagement, Tuinbouw en akkerbouw, Dier- en veehouderij, Landscape Design, Geo Media & Design en Toegepaste Biologie. Ook zijn er twee Engelstalige bachelors: International Food & Agribusiness en Horticulture & Businessmanagement.

De hogeschool heeft twee vestigingen:

  • Den Bosch
  • Venlo

Opleidingen[bewerken]

De opleidingen zijn gericht op het verkrijgen van kennis en het leren toepassen van deze kennis in de praktijk. Het onderwijs is projectmatig en bevat diverse stages in binnen- en buitenland. Naast de gangbare faciliteiten zijn er ook onderzoeks- en onderwijsmogelijkheden op gebied van voedingsmiddelentechnologie, food design, milieutechnologie, cad/cam faciliteiten, een studiepaleis, een schooltuin en een techniekhal.

Er is tevens een commerciële afdeling, HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen die alle zakelijke, marktgerichte activiteiten op het gebied van kennisoverdracht naar het bedrijfsleven uitvoert: opleidingen, trainingen, advies en onderzoek. Ook worden acquisitie en coördinatie en de begeleiding van bedrijfsopdrachten als afstudeerproject geregeld.

Externe link[bewerken]