HM (Helsingborg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

HM is een historisch merk van motorfietsen.

HM staat voor: Hakanson Motorverk.

Nadat het Zweedse merk Lito eind jaren zestig de productie van motorfietsen beëindigde nam ingenieur Sven Hakanson dit over. Hij ontwierp en produceerde een watergekoelde 500 cc tweetakt "W-twin" racemotor. De machine werd zelfs gebouwd in de oude Lito-fabriek in Helsingborg.

De HM 500 was feitelijk een W-motor, bestaande uit twee watergekoelde ééncilinders waarvan de krukassen door middel van tandwielen met elkaar gekoppeld waren. De machine had roterende inlaten en twee Gardner-carburateurs. Omdat het om twee gekoppelde ééncilinders ging had Hakanson een eencilinder als proefopstelling gebouwd om te werken aan het vermogen, dat hij op 60pk hoopte te brengen.

De versnellingsbak kwam oorspronkelijk uit een Honda, maar was omgebouwd tot een close ratio vijfversnellingsbak. Ook de koppeling kwam uit een Honda, maar was ook aangepast met uitsluitend stalen en bronzen koppelingsplaten. Het frame was bijzonder: het bestond uit een flinke ronde centrale buis die vanaf het balhoofd over het motorblok naar beneden liep. Deze buis diende tevens als olietank. De smeerolie werd door een Yamaha-oliepomp ingespoten. De voorrem was een enorme trommelrem van Münch en de gebruikte schokdempers waren van het merk Girling.

Hakanson verkocht zijn eerste machine meteen aan de leverancier van de carburateurs, Ron Gardner. Die was voornemens de machine in het seizoen 1970 te laten besturen door Dave Simmonds, maar die bleef trouw aan het merk Kawasaki.

Technische gegevens[bewerken]

HM 500
Periode 1969
Categorie wegracer
Motortype watergekoelde tweetaktmotor
Bouwwijze dwarsgeplaatste tweecilinder W-motor
boring 69,5 mm
slag 64 mm
Cilinderinhoud 485,6 cc
Max. Vermogen niet bekend
Topsnelheid niet bekend
Versnellingen 5
Aandrijving kettingaandrijving
Rijwielgedeelte ruggengraat frame