Hachimitsu to Clover

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hachimitsu to Clover
ハチミツとクローバー
(Hachimitsu to Kurōbā)
Doelgroep Josei
Genre Romantiek, Komedie, Drama
Manga
Mangaka Chica Umino
Uitgever Vlag van Japan Shueisha
Andere uitgevers Vlag van Duitsland Tokyopop
Vlag van Verenigde Staten Vlag van Canada Viz Media
Publicatie in CUTiEcomic
Young YOU
Chorus
Originele publicatie juni 200028 juli 2006
Delen 10
Tv-anime
Regie Ken'ichi Kasai
Schrijver Yōsuke Kuroda
Studio J.C. Staff
Netwerk Vlag van Japan Fuji TV, Animax
Andere netwerken Vlag van Maleisië Vlag van Filipijnen Vlag van Singapore Vlag van Thailand Vlag van Indonesië Vlag van Zuid-Korea Vlag van Hongkong Vlag van China Animax
Originele uitzending 14 april 200526 september 2006
Afleveringen 26
Tv-anime
Regie Tatsuyuki Nagai
Schrijver Yōsuke Kuroda
Studio J.C. Staff
Netwerk Vlag van Japan Fuji TV, Animax
Andere netwerken Vlag van Filipijnen Animax
Originele uitzending 29 juni 200614 september 2006
Afleveringen 12
Film
Regie Masahiro Takada
Schrijver Masahiro Takada
Masahiko Kawahara
Studio Asmik Ace Entertainment
Première Vlag van Japan 22 juli 2006
Lengte 116 minuten

Hachimitsu to Clover (ハチミツとクローバー, Hachimitsu to Kuroubaa, of Honey and Clover) is een josei manga van Chica Umino. De eerste 14 hoofdstukken van de manga zijn verschenen in CUTiEcomic van juni 2000 tot juli 2001 en later ging het verder in Young YOU. Na de stopzetting van Young YOU verhuisde de reeks naar Chorus. In 2003 won Chica Umino de 27ste Kodansha Manga Prijs.

Hachimitsu to Clover is omgezet naar twee anime series, één van 26 afleveringen en één van 12 afleveringen, beiden door J.C. Staff.

Alhoewel maar 24 afleveringen van het eerste anime seizoen een tv-uitzending hebben gekregen, heeft de reeks te beschikken over nog twee extra afleveringen. Deze laatste twee, genaamd Chapter L en Chapter F, zijn respectievelijk te vinden op dvd's volume 5 (december 2005) en 6 (maart 2006).

Beginnende april 2005 werd de anime op Fuji TV uitgezonden als de eerste reeks in hun programmablok Noitamina (ノイタミナ, (het Engelse Animation omgekeerd gespeld)).

Op 27 maart 2006 kondigde Shueisha het tweede seizoen van Hachimitsu to Clover aan, Honey and Clover II, welke in de zomer van 2006 van start ging samen met de live-action film.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Yūta Takemoto, Takumi Mayama en Shinobu Morita zijn drie jongvolwassenen die in hetzelfde appartement wonen. Meer nog, ze zijn alle drie studenten aan een kunstacademie en hoewel ze vrij arm zijn, neemt dat niet weg dat ze het beste van hun leven maken.

Op een bepaald moment neemt Shūji Hanamoto, een van de professoren aan de academie, zijn nicht, Hagumi Hanamoto, onder zijn hoede om haar daar ook te laten studeren. Wanneer ze geïntroduceerd wordt, vallen Takemoto en Morita meteen voor haar. De excentrieke Morita toont zijn liefde voor Hagu op manieren die haar enorm afschrikken, terwijl Takemoto zijn gevoelens maskeert en een goede vriend poogt te zijn. Hagu zelf, die timide overkomt, went langzamerhand aan het vreemde groepje.

Het tweede vrouwelijke lid van de vriendenkring is Ayumi Yamada. Zij is ontzettend bedreven in het pottenbakken en is alombekend als 'Tetsujin': de IJzeren Dame. Wanneer ze niet school loopt of met haar vrienden omgaat, steekt ze een handje toe in haar families drankwinkel. Alhoewel ze heel wat populariteit geniet van de jongemannen in haar winkeldistrict, is ze tot haar oren verliefd op Mayama.

Haar liefde is echter eenzijdig; Mayama heeft gevoelens voor Rika Harada: een ietwat oudere vrouw die haar eigen studio runt. Vroeger deed zij dit samen met haar echtgenoot totdat hij overleed. Rika, haar echtgenoot en Shūji waren ooit zeer hechte vrienden.

Mayama kapt als Rikas assistent voor een tijdje en vindt een baan bij Fujiwara Design, terwijl Morita en Yamada gegradueerden worden.