Hal Finney

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hal Finney
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Coalinga, Californië, 4 mei 1956
Overleden Phoenix, Arizona, 28 augustus, 2014

Harold Thomas Finney II (4 mei 1956 - 28 augustus 2014) was een programmeur voor PGP Corporation en was de tweede programmeur na Phil Zimmermann. Hij werkte als hoofdontwikkelaar aan verschillende consolegames. Hij was ook een van de eerste ontwikkelaars die bijdroeg aan het Bitcoin-protocol en ontving de eerste bitcoin-transactie van de maker van Bitcoin Satoshi Nakamoto.[1]

Bitcoin[bewerken | brontekst bewerken]

In 2004 creëerde Finney het eerste herbruikbare proof-of-work-systeem, vijf jaar vóór de introductie van Bitcoin . [2] In januari 2009 ontving Finney de eerste bitcoin transactie ooit, toen de bedenker van Bitcoin hem 50 bitcoin stuurde. [3] Finney is een van de namen die veelvuldig werd genoemd in de zoektocht naar de ware identiteit van Satoshi Nakamoto.

Finney woonde 10 jaar in dezelfde stad waar Dorian Nakamoto woonde ( Temple City, Californië ), wat bijdroeg aan de speculatie dat hij mogelijk de maker van Bitcoin was,[4] Finney ontkende dit .

In maart 2013 plaatste Finney op een Bitcoin-forum BitcoinTalk dat hij in wezen verlamd was, maar bleef programmeren. Hij bleef programmeren tot aan zijn dood; hij werkte aan experimentele software genaamd bcflick, die Trusted Computing gebruikt om Bitcoin-wallets te versterken.

Finney stierf op 28 augustus 2014 in Phoenix, Arizona, als gevolg van complicaties van ALS, en werd gecryopreserveerd door de Alcor Life Extension Foundation .[5] [6]