Halloween II (2009)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Halloween II
Halloween II
Tagline FAMILY IS FOREVER
Regie Rob Zombie
Producent Rob Zombie
Malek Akkad
Andy Gould
Scenario Rob Zombie
Hoofdrollen Scout Taylor-Compton
Danielle Harris
Malcolm McDowell
Brad Dourif
Tyler Mane
Caroline Williams
Margot Kidder
Chase Wright Vanek
Muziek Tyler Bates
Camerawerk Brandon Trost
Distributie Dimension Films
Première 28 augustus 2009 (VS)
Genre Horror
Speelduur 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 15 miljoen
Opbrengst US$ 39 miljoen[1]
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 1
Voorloper Halloween (2007)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Halloween II is een Amerikaanse horrorfilm uit 2009 onder regie van Rob Zombie. De productie is geen herverfilming van de gelijknamige titel uit 1981, maar volgt een originele premisse. De film is een direct vervolg op Zombies Halloween uit 2007 (wat op haar beurt een nieuwe versie is van de gelijknamige film uit 1978).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Evenals in de originele delen gaat de nieuwe versie van Halloween II verder op dezelfde avond dat de nieuwe versie van het eerste deel ophield. Hoewel Michael Myers (Tyler Mane) werd gestopt, is hij spoorloos verdwenen. Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) wordt na de aanval op haar vriendinnen en haarzelf naar het ziekenhuis gebracht om geholpen te worden aan haar verwondingen. Myers is niettemin vastberaden om zijn kleine zusje te vinden en komt opnieuw achter haar aan.

Als Myers teruggekeerd is in Haddonfield, richt hij al snel een bloedbad aan. Sheriff Brackett vraagt na de moorden op vele mensen in de buurt van zijn huis om een agent op de loer te zetten en zijn dochter te beveiligen. Al snel snijdt Myers de keel van de agent door en vermoordt de dochter van sheriff Brackett. Brackett komt een uur later in het huis waar hij zijn eigen dochter dood ziet liggen in de badkamer. Wanneer Brackett hoort dat er een auto kort in de buurt ontploft is en een meisje in de handen van Myers was heeft hij snel door dat zijn geadopteerde dochter Laurie Strode ontvoerd is. Laurie Strode was diezelfde avond op de vlucht voor Myers die achter haar aan ging en de auto waar ze in zat ondersteboven duwde.

Eenmaal als de politie gearriveerd is in een klein verlaten huis waar Laurie Strode is, richt sheriff Brackett zijn woede op Loomis die het boek over Myers publiceerde. Als straf moet Loomis naar het verlaten huis om Laurie Strode te redden, maar Laurie Strode wordt in een visioen vastgehouden door de jongere Myers en zijn moeder. De moeder van Myers zegt dat hij alles mag doen met Loomis, Loomis wordt vermoord. Daarna wordt Myers een hele poos onder vuur gehouden waardoor Laurie Strode als volgt uit het verlaten huisje komt. Als Laurie Strode het mes uit Myers hand pakt en het in Loomis lichaam wil steken wordt ze neergeschoten door agenten, door een misverstand. Het is nog een speculatie of Laurie Strode het overleefd heeft. Later zit Laurie in afzondering in een psychiatrische afdeling, grijnzend als Deborah's geest haat nadert met het paard.

Alternatief einde
Als Myers zijn jonger zusje Laurie Strode terroriseert in het verlaten huisje, probeert Loomis Laurie Strode te bevrijden maar hij wordt een paar keer hardnekkig in het gezicht gestoken met het mes en gooit Loomis op de grond neer. Als Myers gaat zitten pakt Laurie Strode het mes uit Myers handen en steekt zij haar broer neer. Laurie pakt het masker van Myers af waardoor ze naar buiten loopt en het masker af doet.

Het alternatief einde blijft toch een raar verhaal waarom Laurie het masker van Myers op deed. Misschien had dit te maken om Myers niet de schuld van de moorden te geven, en dat zij het op zich zelf nam. Of door dat ze onder druk werd gezet in haar visioen met haar moeder.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Halloween II werd uitgebracht op 28 augustus 2009 en werd door het publiek relatief slecht ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 22% op basis van 81 beoordelingen.[2] Metacritic komt op een score van 35/100, gebaseerd op 17 beoordelingen.[3]