Hank Spencer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hank Spencer is een stripfiguur bedacht door striptekenaar Jan Vriends voor het tijdschrift Zo Zit Dat. Hij heet Hank maar wordt gewoon 'Henk' genoemd.

Hank is een 12-jarig wonderkind dat via een internettransporteur contact houdt met de overige stripfiguren in Zo Zit Dat: Mattieu, IT, Nietsnie, Aart en Steef.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

IT
Een vliegende roze kubus met ogen. Hij heeft 2 vleugelachtige handjes. IT is zoals bekend de afkorting van informatietechnologie.
Steef
Een robot dat op een skelet lijkt.
Aart
Een Alien. Hij heeft geen neus en zijn staart is een antenne.
Nietsnie
Een brein dat op sterk water in een bol op een verplaatsbare capsule staat. Zijn naam is een palindroom van Einstein.
Hank Spencer
Een twaalfjarig wonderkind met een intelligentie van meer dan 200. Hij vond de PM (een mobiele telefoon) en de internettransporteur uit.
Mattieu
Een florafaunafant. Deze diersoort bestaat in het echt niet. Mattieu lijkt op een krokodil, alleen veel groter.

Strips[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenwoordig komt er achter op elke Zo Zit Dat een stripverhaaltje van Joost en Professor Breinstein.

Eerste strip[bewerken | brontekst bewerken]

Toen de Zo Zit Dat vernieuwd was kreeg Hank zijn eigen strip. Deze strip was extra lang en stond niet achterop, omdat het de eerste strip was. In deze strip werd uitgelegd hoe Hank op internet kwam en hoe Aart daar kwam.

Verhaal eerste strip

Hank Spencer, een twaalfjarig mega-intelligent wonderkind, vindt iets uit. Alleen komt hij er per ongeluk mee op internet. Daar ontmoet hij Steef, Mattieu, IT en Nietsnie. Op dat moment komt er een verdwaalde UFO op internet vallen. Er komt een alien uit, die zegt dat hij Aart heet. Aart besluit op internet te blijven, maar Hank wil terug. Hank kan gelukkig terug en hij kan altijd weer bij zijn vrienden op internet komen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]