Hans-Jürgen Walter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Hans-Jürgen P. Walter (Duitsland, Weidenhausen, 25 maart 1944) geldt als de belangrijkste grondlegger van de gestalttheoretische psychotherapie.

Hij is een student van Wolfgang Metzger, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de gestalttheorie in Duitsland. De Gestalttheoretische psychotherapie werd door Walter vooral in Duitsland en Oostenrijk verder ontwikkeld en heeft tot op heden vooral in het Duitstalige gebied verbreiding gevonden. Zijn beginsel geldt als de gestalttheoretische bijdrage aan de ontwikkeling van de integratieve psychotherapie.

Hans-Jürgen Walter is in Duitsland en Oostenrijk in studie alsook als opleider werkzaam. Hij is erevoorzitter van de internationale Gesellschaft für Gestalttheorie und ihre Anwendungen (GTA) en co-uitgever van het internationale tijdschrift Gestalt Theory.

Bibliografie[bewerken]

  • Hans-Jürgen P. Walter, Gestalttheorie und Psychotherapie, Westdeutscher Verlag: Opladen (19940 (3. Auflage).
  • Hans-Jürgen P. Walter, Angewandte Gestalttheorie in Psychotherapie und Psychohygiene, Westdeutscher Verlag, Opladen (1996).
  • Stumm, G. & A. Pritz, Personenlexikon der Psychotherapie, Springer, Wenen (2003): hier betreft het een lemma over het leven en werk van Hans-Jürgen P. Walter